You are here

Συνεδριάζει για νέο υποδιοικητή η ΤτΕ

05/09/2014 08:24
Η θέση του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που παραμένει κενή από τον περασμένο Ιούλιο, αναμένεται να καλυφθεί σήμερα -εκτός απροόπτου- κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί όπως κατά παράδοση συμβαίνει κάθε Σεπτέμβριο, στη ΔΕΘ.

Με βάση έγκυρες πηγές το θέμα της κάλυψης της θέσης αυτής που χηρεύει από τότε που έληξε η θητεία της κ. Ελένης Δενδρινού-Λουρή, είναι πιθανόν να αποτελέσει θέμα της σημερινής ατζέντας στο Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας. Επικρατέστερος για την πλήρωση της θέσης φέρεται να είναι ο καθηγητής Ιωάννης Μουρμούρας.

Το όνομα του συμβούλου του πρωθυπουργού και καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έρχεται ξανά στο προσκήνιο, μετά τον περασμένο Ιούλιο που πληροφορίες τον ήθελαν μετακινούμενο στην ΤτΕ.

Μάλιστα στελέχη της αγοράς θεωρούν σχεδόν βέβαιη τη μετακίνηση του κ. Μουρμούρα στη συγκεκριμένη θέση, παρά το γεγονός πως δεν υφίσταται οριστική απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα. Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν η κ. Λουρή να επιστρέψει στην ΤτΕ σε θέση ειδικού συμβούλου στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο καθηγητής Ιωάννης Μουμούρας έχει δεκαετή ακαδημαϊκή προϋπηρεσία σε γνωστά βρετανικά πανεπιστήμια. Έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και είναι απόφοιτος του ΑΠΘ και του LSE. Έχει διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών στην τρικομματική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ελλάδος, Αντώνη Σαμαρά, και διευθυντής του οικονομικού του γραφείου. Θεωρείται ειδικός σε θέματα που αφορούν την οικονομική και νομισματική ένωση στην Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, μετακινούμενος προς την ΤτΕ εμφανίζεται και ο κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ σε θέση ειδικού συμβούλου για ειδικά θέματα εποπτείας (bad banks). Ο κ. Χατζηεμμανουήλ έχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ (2007-2009).

Ας σημειωθεί πως τον προσεχή Φεβρουάριο λήγει η θητεία και του δεύτερου υποδιοικητή της ΤτΕ κ. Παπαδάκη, θέση η οποία επίσης θα πρέπει να συμπληρωθεί.