You are here

Συνέχεια ρευστοποιήσεων στη Σοφοκλέους

25/07/2003 12:13
Σε πτωτικό έδαφος άνοιξε σήμερα το ελληνικό Χρηματιστήριο, με το Γ.Δ. να κινείται σε ένα μικρό εύρος τιμών, ενώ το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στον τραπεζικό κλάδο, και ιδιαίτερα στις Γενική Τράπεζα και Τράπεζα Αττικής.

Να σημειωθεί, ότι ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη στο Μέγαρό Μαξίμου, μεταξύ των οποίων συζητήθηκε η πιθανή συγχώνευση Γενικής Τράπεζας - Ταχ. Ταμιευτηρίου (ενώ ως πιθανό σενάριο ακουγόταν και η συγχώνευση Αττικής - Ταχ. Ταμιευτήριο), χωρίς να υπάρξουν δηλώσεις, με τη Γενική παραμένει στον έλεγχο του Υπουργείου Άμυνας.

Αυτή τη στιγμή η Τράπεζα Αττικής καταγράφει κέρδη της τάξης του 4,65%, ενώ η Γενική της τάξης του 0,56%. Απώλειες της τάξης του 0,9% καταγράφει και η Εθνική Τράπεζα, με ικανοποιητικό ωστόσο τζίρο.

Όσον αφορά στους δείκτες FTSE, όλοι κινούνται σε αρνητικό έδαφος, ενώ στην περιφέρεια παρατηρούνται οι μεγαλύτερες ρευστοποιήσεις και ακολουθεί η υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Από τις μετοχές του ''20άρη'', πολύ καλή η πορεία της ΔΕΗ, στα 17,84%, καταγράφοντας άνοδο 1,25%. Πιέσεις δέχεται και η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία υποχωρεί κατά 0,57%, στα 10,42 ευρώ.

Απώλειες 0,63% καταγράφει η μετοχή του ΔΟΛ, η διοίκηση του οποίου ανακοίνωσε χτες συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες πληροφορίες.