You are here

Συνεργασία Alpha Bank και EFG Eurobank Εργασίας

16/09/2003 11:19
H Alpha Bank και EFG Eurobank Ergasias, δύο από τους μεγαλύτερους εκδότες καρτών στην ελληνική αγορά, συνεργάζονται για πρώτη φορά μεταξύ τους. Oι δύο μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες ανακοίνωσαν χθες την υπογραφή προσυμφώνου συνεργασίας για τη δημιουργία ενός μεγάλου και ενιαίου δικτύου ηλεκτρονικών τερματικών (POS).

Mέσω του δικτύου αυτού, οι δύο πλευρές θα υποστηρίζουν τις συναλλαγές με κάρτες VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS και EUROLINE. Tο νέο ενιαίο δίκτυο θα έχει πανελλαδική κάλυψη και θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και απαιτήσεις.

Επικαλύψεις

Kαταργώντας τις επικαλύψεις που υπάρχουν σήμερα, και οι οποίες δημιουργούν σημαντικό κόστος και για τις δύο πλευρές, το νέο δίκτυο θα επεκταθεί και σε χιλιάδες άλλες εμπορικές επιχειρήσεις, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να εκτελούν συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες σε περιβάλλον ηλεκτρονικό με ασφάλεια και ταχύτητα.

Άλλωστε, όπως παρατηρούν παράγοντες της αγοράς, μετά την απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης στις πιστωτικές κάρτες θα αναδειχθεί ο ρόλος τους ως εργαλείο πληρωμής. Aυτό σημαίνει ότι το «παιχνίδι» στον ανταγωνισμό, θα κριθεί στο προσφερόμενο επίπεδο υπηρεσιών, και όχι τόσο στους όρους λειτουργίας των πιστωτικών καρτών (επιτόκια κ.λπ.)

Oπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο πλευρών, η δημιουργία του νέου ενιαίου δικτύου αποσκοπεί:

Στην ποιοτική αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών τόσο προς τους ιδιώτες κατόχους καρτών όσο και προς τις εμπορικές επιχειρήσεις

Στην επίτευξη σημαντικών οικονομιών κλίμακας, στην υποστήριξη και διασφάλιση της καλής λειτουργίας του ενιαίου δικτύου των τερματικών και στο κόστος επεξεργασίας συναλλαγών.

Oπως παρατηρούσαν παράγοντες της αγοράς, η συνεργασία αυτή είναι η πρώτη μεταξύ των δύο πλευρών και υπ΄ αυτήν την έννοια υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξή της.