You are here

Συσκέψεις Χριστοδουλάκη - Υπουργών για το νέο προϋπολογισμό

20/08/2003 08:15
Κύκλο επαφών με τους περισσότερους υπουργούς ξεκινά ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, από την προσεχή Δευτέρα, ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2004.

Η κυβέρνηση αναζητεί την ισορροπία μεταξύ της συγκράτησης των δαπανών και της ενίσχυσης των εισοδημάτων των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων, στα πλαίσια της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού και ενόψει των πρωθυπουργικών εξαγγελιών στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Χριστοδουλάκης είχε ήδη προκαταρκτικές συνομιλίες με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα και τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ.

Οι υπουργοί Οικονομίας και Εργασίας συμφώνησαν στην άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για την πρόσληψη 30.000 μερικώς απασχολούμενων στο Δημόσιο, εντός του έτους. Ωστόσο το πλαίσιο βάσει του οποίου θα γίνουν οι νέες προσλήψεις θα καθοριστεί από τα τρία συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας, Εργασίας και Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, ο φετινός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί ελάχιστα από τις προσλήψεις, καθώς αυτές θα γίνουν στο τέλος του χρόνου. Ακόμη, τα επιδόματα ανεργίας θα αυξηθούν κατά 7% τουλάχιστον από 1/1/2004, ενώ θα υπάρξουν και μέτρα για την ενίσχυση μονογονικών οικογενειών.

Σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός Οικονομίας με τον υπουργό Γεωργίας, Γ.Δρυ, εξετάστηκαν τα μέτρα για την ενίσχυση των αγροτών κυρίως όσον αφορά την κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ, η οποία προβλέπεται να αυξηθεί κατά 30 ευρώ μηνιαίως.