You are here

Σύσταση αγοράς από UBS για τη Εurobank

24/09/2003 08:27
Aναβάθμιση της σύστασης από «ουδέτερη» σε «αγορά» και διατήρηση της τιμής στόχου στα 15,7 ευρώ προτείνει η UBS Warburg για την EFG Eurobank, σε πρόσφατη ανάλυσή της. O οίκος επισημαίνει ότι μετά την πτώση της τιμής της μετοχής κατά 5%, σε σχέση με την προηγούμενη τους ανάλυση στις 10 Σεπτεμβρίου, η μετοχή προσφέρει μια απόδοση της τάξεως του 16,8% σε σχέση με την τιμή - στόχο.

H ανάλυση τονίζει τη σημαντική θέση της τράπεζας σε μια ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη αγορά, και υποστηρίζει ότι ο πολλαπλασιαστής κερδών, με βάση τη χρήση 2004, φτάνει το 12,4.

Για την περίοδο 2003 - 2005, οι αναλυτές της UBS προβλέπουν μια αύξηση των κερδών της τάξεως του 22%, ενώ η τράπεζα κατέχει μερίδια αγοράς της τάξεως του 27,6% στον τομέα της καταναλωτικής πίστης και ηγετική θέση στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Σε άλλη ανάλυση για τη ΔEH, από τη Smith Barney αυτή τη φορά, υπάρχει και εδώ η σύσταση «αγορά», θέτοντας ως τιμή στόχο τα 20 ευρώ.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Dow Jones, η άποψη του επενδυτικού οίκου στηρίζεται στην αύξηση των τιμολογίων, στον περιορισμένο ανταγωνισμό και στις επαρκείς αποταμιεύσεις -παράγοντες που καθιστούν τον τίτλο ελκυστική επενδυτική τοποθέτηση.

Ωστόσο, αναφορικά με τις προβλέψεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης, η Smith Barney είναι συντηρητική, κυρίως λόγω της πρόσφατης απογοήτευσης αναφορικά με τη χαμηλότερη του αναμενόμενου αύξηση των τιμολογίων.

Aναλυτικότερα, η Smith Barney εκτιμά ότι στην περίοδο 2002 - 2007 και αναφορικά με τα κέρδη ανά μετοχή, ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 22,8%.