You are here

Τα επιδημιολογικά συζήτησαν Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου

26/01/2021 15:38

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία συζητήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα, αλλά και συνολικά στην Ευρώπη.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η εικόνα από τη συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα είναι θετική –ύστερα και από το μερικό άνοιγμα της αγοράς– ωστόσο επισήμανε ότι χρειάζεται εγρήγορση, καθώς η επιδημιολογική εικόνα μπορεί να αλλάξει γρήγορα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των μεταλλάξεων του ιού, τόνισε ότι «δεδομένης της αύξησης κινητικότητας και των μεταλλάξεων οφείλουμε να παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα και να δίνουμε χρόνο ανάμεσα στις αποφάσεις μας».

Στο ζήτημα της ροής των εμβολιασμών, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι χθες έγιναν σχεδόν 20.000 εμβολιασμοί και σήμερα ή αύριο η Ελλάδα θα φτάσει να έχει πραγματοποιήσει 200.000. «Θα μπορούσαμε πολύ περισσότερους, αλλά είμαστε εξαρτημένοι από ευρωπαϊκές συμφωνίες αγορών», ανέφερε.

«Έχουμε ασκήσει μεγάλη πίεση στις φαρμακευτικές, ώστε να τιμήσουν τα συμβόλαια», ανέφερε ο ίδιος, αξιολογώντας ως πολύ σωστή τη στρατηγική «να κρατάμε απόθεμα, κάτι που εγγυάται δεύτερη δόση, διότι έτσι λειτουργούν αυτά τα εμβόλια, χρειάζονται δύο δόσεις, δεν ξέρουμε τι αποτελεσματικότητα θα έχουν διαφορετικά».