You are here

Τα βαριά χαρτιά σήκωσαν τη Σοφοκλέους

27/10/2003 16:47
Με κέρδη έκλεισε τη Δευτέρα η Σοφοκλέους, χάρη στο αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ιδιαίτερα της ΔΕΗ, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από τον αναιμικό τζίρο.

Η επιτυχία της δημόσιας προσφοράς του 15,7% της ΔΕΗ, όπως την επιβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, έδωσε ώθηση στη μετοχή της επιχείρησης που έκλεισε στα 18,82 ευρώ με άνοδο 3,86%, ενώ προς στιγμήν είχε αναρριχηθεί και πάνω από τα 19 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η τιμή διάθεσης των μετοχών της δημόσιας προσφοράς διαμορφώθηκε στα 17,5 ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκε και ο ΟΤΕ, το ΔΣ του οποίου έδωσε την περασμένη Παρασκευή το «πράσινο φως» για την εξαγορά του 9% της Cosmote που κατέχει η νορβηγική Telenor. O τίτλος του Οργανισμού έκλεισε στα 9,58 ευρώ με κέρδη 0,63%.

Κέρδη κατέγραψαν στην πλειοψηφία τους και οι τράπεζες, ιδιαίτερα οι μεγαλύτερες όπως οι Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Εμπορική Πειραιώς και αρκετές από τις μικρομεσαίες τράπεζες παρέμειναν αμετάβλητες.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.112,53 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,50% ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 75 εκατ. ευρώ.