You are here

Θυγατρική του ΟΠΑΠ για το ποδόσφαιρο

24/02/2004 11:17
Τα τελευταία δύο χρόνια ο ΟΠΑΠ έχει επιχορηγήσει με 11 εκατ. ευρώ το ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς όμως να μπορεί να «φανεί» κάποιο αποτέλεσμα

Ένα καινοτόμο επιχειρηματικό σχέδιο για το ποδόσφαιρο είναι έτοιμος να παρουσιάσει ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας του ποδοσφαίρου και την επίτευξη επιχειρηματικών αποδόσεων μέσα από την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, των πόρων των ομάδων αλλά και των ίδιων των παιχνιδιών.

Πρόσφατα και ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, οι εταιρείες ΚΡΜG, Κantor και V&Ο εκπόνησαν μελέτη που περιγράφει τις δράσεις που μπορεί να αναλάβει ο ΟΠΑΠ ώστε να εξασφαλίσει ανταποδοτικότητα στα κεφάλαια που επενδύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σημειώνεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο ΟΠΑΠ έχει επιχορηγήσει με 11 εκατ. ευρώ το ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς όμως να μπορεί να «φανεί» κάποιο αποτέλεσμα. Στόχος του νέου επιχειρηματικού σχεδίου είναι να αντιμετωπιστεί το ποδόσφαιρο ως ένας χώρο στον οποίο αν γίνουν επενδύσεις, ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων αλλά και σωστή διαχείριση και προώθηση των υπαρχόντων, μπορεί να γίνει πόλος έλξης για περισσότερο κόσμο και να εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα και αποδόσεις.

διαχείριση Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΠΑΠ πρόκειται να ιδρύσει την «ΟΠΑΠ Services», τη θυγατρική του που θα αναλάβει να προσφέρει υπηρεσίες, όπως διαχείριση και εμπορική εκμετάλλευση των πόρων αθλητικών ομίλων ή αθλητικών εγκαταστάσεων. Τα έσοδα της νέας θυγατρικής θα προέρχονται από τα ποσοστά επί των εσόδων των νέων δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα, οι νέες δραστηριότητες που θα μπορεί να προσφέρει η «ΟΠΑΠ Services» στους πελάτες της, είναι η διαχείριση εισιτηρίων, η διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η ανάπτυξη εμπορικών σημάτων σε διάφορα προϊόντα, η δημιουργία και εκμετάλλευση Κέντρων Ψυχαγωγίας του ΟΠΑΠ, η διαχείριση υπηρεσιών ενημέρωσης, η διαχείριση -οργάνωση και εκμετάλλευση- εκδηλώσεων, η δημιουργία και αξιοποίηση χώρων πάρκινγκ και εμπορικών κέντρων σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στο σύνολο τους οι νέες δράσεις προβλέπουν και την ποιοτική βελτίωση της λειτουργίας του αθλήματος, αναλαμβάνοντας για παράδειγμα και πρωτοβουλίες κατά της βίας στα γήπεδα. Αποσκοπούν στην τόνωση του ενδιαφέροντος των φιλάθλων για το ποδόσφαιρο, στην αύξηση των εσόδων των ομάδων και του ΟΠΑΠ και τελικά στην εξυγίανση της λειτουργίας του ποδοσφαίρου.