You are here

Τη Δευτέρα αναμένονται οι δικαστικές αποφάσεις για Folli Follie

15/11/2018 15:27

Προθεσμία έως αύριο στις 10:00 το πρωί, προκειμένου να προσκομισθούν τα υποστηρικτικά έγγραφα και σημειώματα έδωσε η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά την ακροαματική διαδικασία, τόσο της αίτησης προληπτικών μέτρων προστασίας – που κατέθεσε η Folli Follie – όσο και της αίτησης συντηρητικής κατάσχεσης που κατέθεσε η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η απόφαση και επί των δυο αιτήσεων αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα, καθορίζοντας εν πολλοίς τις εξελίξεις για τη Folli Follie.

Στην πρόεδρο υπηρεσίας προσκομίστηκε και η έγγραφη παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, την οποία είχαν ζητήσει οι ομολογιούχοι για να συναινέσουν στο νέο αίτημα προστασίας. 

Σημειώνεται ότι στην αίτηση προληπτικών μέτρων κύριες παρεμβάσεις κατέθεσαν οι τράπεζες (τάχθηκαν κατά της αίτησης), το ελληνικό δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και 56 επενδυτές ενώ αντιθέτως πρόσθετες παρεμβάσεις κατέθεσαν, το 53,6% των ομολογιούχων και οι εργαζόμενοι, τασσόμενοι υπέρ του αιτήματος προστασίας. Οι νομικοί παραστάτες των τραπεζών κατέθεσαν και ένσταση απαράδεκτου περί δεδικασμένου. 

Την αίτηση υπογράφουν σχεδόν 500 εργαζόμενοι και όπως αναφέρει ο δικηγόρος τους, πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημ. Βερβεσσός, συμφωνούν όλοι οι περίπου 1.300 εργαζόμενοι καθώς, όπως αναφέρει, είναι ο μόνος δρόμος για να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Οι νομικοί παραστάτες της εταιρίας υποστήριξαν ότι εάν στην εταιρία δεν δοθεί προστασία σε τρεις με τέσσερις μήνες θα οδηγηθεί σε πτώχευση. «Υπάρχει συμφωνία του 53,6% των αιτούντων πιστωτών. Η εταιρία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες» υποστήριξαν οι δικηγόροι της εταιρίας, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της εταιρίας μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Πηγή: Euro2day