You are here

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου

08/04/2020 18:04

Τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να την ενημερώσει για τις εξελίξεις στα ζητήματα δημόσιας Υγείας, καθώς και για ζητήματα που άπτονται της στήριξης της οικονομίας.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι μέσα από την παρούσα υγειονομική κρίση αναδείχθηκε η εγκυρότητα ενός τεκμηριωμένου επιστημονικού λόγου, ο οποίος αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, και «μία διακομματική απάντηση στο λαϊκισμό, στην υπερβολή και στα fake news απ` όπου κι αν προέρχονται».

Επιπλέον, έκανε λόγο για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς, το κράτος, τους δημόσιους λειτουργούς και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ εξήρε την «πρωτοφανή ωριμότητα και υπευθυνότητα του ελληνικού λαού στη συμμόρφωση με τα μέτρα», τα οποία έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ακόμα, ανέδειξε ως στόχο της κυβέρνησης τη φροντίδα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων εντός της παρούσας κρίσης, υποστηρίζοντας ότι «τα οικονομικά μέτρα τα οποία πήρε η κυβέρνηση απευθύνονται σε όλους και για αυτό και έχουν ένα χαρακτήρα ισότητας και δικαιοσύνης».

Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη ταχείας επανεκκίνησης της οικονομίας μετά την υποχώρηση του υγειονομικού κινδύνου, χαρακτηρίζοντας ως «επόμενο μεγάλο στοίχημα» την επούλωση των πληγών της οικονομίας, ώστε «το οικονομικό πλήγμα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο βαθύ», όπως είπε.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εξήρε τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες πολίτες ενημερώνονται καθημερινά από τον αρμόδιο λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση αποτελεί μια σταθερά, η οποία λειτουργεί υποστηρικτικά για τους ανθρώπους.