You are here

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Σίσι

04/03/2021 08:22

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Τετάρτης ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι με την Αιγυπτιακή προεδρία σε ανακοίνωσή της να αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις στενές διμερείς σχέσεις που συνδέουν την Ελλάδα και την Αίγυπτο σε διάφορους τομείς και ιδιαίτερα τη συνεργασία των δύο κρατών στον τομέα της ενέργειας και σε θέματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας, Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι επεσήμανε συγκεκριμένα ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Αλ Σίσι «αντήλλαξαν απόψεις για περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Ο εκπρόσωπος Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι ανέφερε ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να ανταλλάξει απόψεις με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο πάνω σε περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, επισημαίνοντας την σπουδαιότητα του αμοιβαίου συντονισμού σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και των ζητημάτων της Ανατολικής Μεσογείου, με τρόπο που να συμβάλλει στην επίτευξη των συμφερόντων των δύο φιλικών λαών, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο του τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας μεταξύ Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου». 

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι επιβεβαίωσε τις ισχυρές και εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος τόνισε την επιθυμία της Αιγύπτου να προωθήσει διάφορες πτυχές αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας, ειδικά στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα, καθώς και σε επίπεδο ασφάλειας και στον στρατιωτικό τομέα», προσέθεσε ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας Μπάσαμ Ράντι.

ΚΥΠΕ