You are here

Την Τετάρτη η απόφαση για τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

16/03/2018 17:50

Σε τεταμένο κλίμα και μετά από πολύωρη διαδικασία ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League.

Η απόφαση αναμένεται την Τετάρτη, καθώς ο διαιτητής της αναμέτρησης θα απαντήσει, μέσω γραπτού υπομνήματος, επί των ενστάσεων που κατέθεσε η πλευρά του ΠΑΟΚ. Ακολούθως οι δύο ομάδες θα υποβάλουν τα δικά τους υπομνήματα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης διήρκησε πέντε ώρες. Ο ΠΑΟΚ υποστήριξε αρχικά ότι η παρουσία του διαιτητή Κομίνη στην αίθουσα ήταν αναγκαία:  «Μας στερεί ένα πρωτάθλημα ο κ. Κομίνης και πρέπει να είναι εδώ να δώσει απαντήσεις σε όλους. Δεν θα είναι δίκαιη η κρίση χωρίς την παρουσία του διαιτητή. Θέλουμε να υπερασπιστούμε την πλευρά μας με όλα τα όπλα που μας προσφέρει ο νόμος», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, κ. Σημαιοφορίδης. Η έδρα δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής και εκδίκασε κανονικά την υπόθεση.

Οι μάρτυρες των δύο ομάδων κατέθεσαν, με την πλευρά του ΠΑΟΚ να υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε λόγος διακοπής του αγώνα. «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε τρόμος. Το όπλο δεν το έχει δει κανείς και όπως είπε ο κύριος Δημητριάδης αν ήταν τόσο σοκαριστική η θέα του όπλου θα αποχωρούσαν αμέσως και όχι μετά από 2-3 λεπτά»», υποστήριξε ο κ. Γκαγκάτσης.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ υποστήριξαν ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας τους ήταν τρομοκρατημένοι με τα όσα έγιναν και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν τον αγώνα. «Ο Κομίνης υπέστη την εισβολή στον χώρο του. Μπήκε μέσα ένας ένοπλος, με 7-8 συνοδούς και ο ένοπλος δεν ενοχλήθηκε από κανέναν. Η κατακύρωση του γκολ στα αποδυτήρια, μας δείχνει ότι ο διαιτητής ήταν σε μια κατάσταση στην οποία δεν έπρεπε να βρεθεί. Ο Μίχελ του είπε `τελείωσες`. Σκεφτείτε σε τι κατάσταση βρέθηκε ο διαιτητής», σημείωσε η κ. Ρίζου.