You are here

Tιτάν: Μικρή μείωση στα κέρδη του 2007 βλέπουν οι αναλυτές

25/02/2008 12:41
Μείωση 0,9% στα καθαρά της κέρδη για το 2007 αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου μετά το κλείσιμο της αγοράς η τσιμενοβιομηχανία Τιτάν.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των εκτιμήσεων 6 αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, η Τιτάν θα ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 240,7 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

«Αναμένουμε οι πωλήσεις στις ΗΠΑ να μειωθούν λόγω σημαντικής παρατεταμένης μείωσης στη ζήτηση για κατασκευαστικά υλικά που σχετίζεται με την αγορά κατοικίας», ανέφερε η HSBC σε έκθεσή της.

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων αναμένεται να εμφανίσουν μείωση 8,9% στα 438 εκατ. ευρώ ενώ οι πωλήσεις προβλέπεται ν α υποχωρήσουν 4,8% στα 1,49 δισ. ευρώ.

«Η ζήτηση στην Ελλάδα αναμένεται να συνεχίσει την πτωτική πορεία από τα επίπεδα ρεκόρ. Οι δραστηριότητες του ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη προβλέπεται να συνεχίσουν να επωφελούνται από το ευνοϊκό περιβάλλον συναλλαγών», τονίζει η ΗSBC.

Tα καθαρά κέρδη τέταρτου τριμήνου αναμένεται να ενισχυθούν 3,7% στα 47,4 εκατ. ευρώ με τις πωλήσεις να σημειώνουν μείωση 8,2% στα 348,7 εκατ. ευρώ.

Εκτός από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο, τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ.

Κύριος ανταγωνιστής της στην εγχώρια αγορά είναι η Ηρακλής που ελέγχεται από τον γαλλικό όμιλο Lafarge.

Σύμφωνα με το Reuters Estimates, η μετοχή της διαπραγματεύεται περίπου 10,4 φορές τα εκτιμώμενα για το 2008 κέρδη συγκριτικά με πολλαπλασιαστή κερδών περίπου 12,4 των ευρωπαίων εταίρων της.

Η μετοχή έχει υποχωρήσει σχεδόν 3,7% από τις αρχές του έτους σημειώνοντας υπεραπόδοση σε σχέση με το γενικό δείκτη που έχει σημειώσει απώλειες περίπου 16% κατά το ίδιο διάστημα.