You are here

Τιτάν: Σε ετοιμότητα η για την αγορά της Αιγύπτου

07/01/2010 09:19
Της Μαρίνα Πρωτονοταρίου

Τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, όπου το υπουργείο Εμπορίου πρόκειται να δημοπρατήσει 12 άδειες κατασκευής εργοστασίων παραγωγής τσιμέντου το 2010, παρακολουθεί ο Τιτάν.

Τα νέα εργοστάσια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Al-Alam al Youm η οποία επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου Rachid Mohamed Rachid, θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της αναμενόμενης αύξησης της εγχώριας ζήτησης μέχρι το 2020 όταν η αναμενόμενη ετήσια παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί στους 77 εκ. τόνους από 58 εκ. τόνους που είναι τώρα. Η αγορά της Αιγύπτου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Τιτάνα αφού είναι η μόνη από αυτές που δραστηριοποιείται όπου υπάρχει άνοδος.

Η αύξηση της ζήτησης στην Αίγυπτο σε συνδυασμό με αύξηση της παραγωγικής του δυναμικότητας στην περιοχή αναμένεται να δημιουργήσει θετικές προοπτικές για το 2010. Η νέα γραμμή παραγωγής, δυναμικότητας 1,5 εκ. τόνων, στο εργοστάσιο Beni Suef της Αιγύπτου ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο του 2009 εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού και συμβάλει ήδη στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών της περιοχής.

H προοπτική νέας παραγωγικής δυναμικότητας της Τιτάν στην Αίγυπτο και η στρατηγική μείωση κόστους που έχει ξεκινήσει η εταιρεία δημιουργούν ισχυρές βάσεις βελτίωσης των οικονομικών της μεγεθών.

Ο όμιλος δίνει έμφαση στη δημιουργία θετικών χρηματικών ροών, μέσω της συμπίεσης του κόστους, του περιορισμού των αναγκών για κεφάλαια κίνησης και της σωστής διαχείρισης της ρευστότητας.