You are here

Τον Οκτώβριο στην αγορά τα πακέτα Forthnet-Nova

11/06/2008 08:48
Της Σοφίας Μυττά

Τον προσεχή Οκτώβρη, σύμφωνα με πληροφορίες, η Forthnet θα βγάλει στην αγορά το πρώτο εμπορικό πακέτο υπηρεσιών, το οποίο θα στηρίζεται στη δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση Nova.

Η σχετική καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι τυπικά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγοράς της NetMed, καθώς δεν έχουν δοθεί όλες οι εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το όλο θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε η Forthnet θα είναι σε θέση να ανακοινώσει την παροχή του πρώτου τριπλού «μπουκέτου» -τηλεφωνία, διαδίκτυο, τηλεόραση- στους Έλληνες καταναλωτές.

Έρευνα αγοράς

Πάντως, τους πέντε μήνες που απομένουν, η Forthnet φαίνεται πως θα τους εκμεταλλευθεί διαφορετικά.

Το τελευταίο διάστημα, η εταιρεία φέρεται να έχει ριχθεί σε εντατική έρευνα αγοράς, προκειμένου -όπως αναφέρουν πληροφορίες- να συλλέξει στοιχεία σχετικά με την έως σήμερα λειτουργία της Nova.

Η έρευνα φέρεται να πραγματοποιείται μέσω μεγάλης εταιρείας δημοσκοπήσεων, η οποία επικοινωνώντας τηλεφωνικά με συνδρομητές Nova και εφαρμόζοντας τη μέθοδο του ερωτηματολογίου, προσπαθεί να συλλέξει τα υπέρ και τα κατά που χαρακτηρίζουν σήμερα το συγκεκριμένο δορυφορικό κανάλι.

Όπως ισχυρίζονται παράγοντες της αγοράς, η μέθοδος αυτή θα βοηθήσει αρκετά τη Forthnet, ώστε να καλύψει μελλοντικά όλα τα κενά που έχει σήμερα η δορυφορική πλατφόρμα και τα οποία ενδεχομένως δυσαρεστούν αρκετούς συνδρομητές.

Σε γενικότερο επίπεδο, η διοίκηση της Forthnet αναμένει σημαντικά οφέλη από την πλατφόρμα δορυφορικής τηλεόρασης, καθώς εκτιμά ότι θα της επιτρέψει να φτάσει τη γεωγραφική κάλυψη στο 100%, όταν το ποσοστό της γεωγραφικής κάλυψης με την πλήρη ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών της θα είναι στο 70%.

Αποτελέσματα

Ακόμη, σημαντική θα είναι η συνεισφορά της NetMed και στα οικονομικά αποτελέσματα της Forthnet, δεδομένου ότι ο κύκλος εργασιών το 2007 ανήλθε στα 194,5 εκατ. με τα καθαρά κέρδη στα 13,7 εκατ., ενώ οι προβλέψεις για το 2008 είναι ότι τα έσοδα θα διαμορφωθούν περί τα 200 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 26,2 εκατ. ευρώ.