You are here

«Τορπίλες» 100 εκατ. ευρώ από Γερμανό και Atlas Elektronik

16/10/2003 11:53
Mία παγκόσμια συμφωνία συνεργασίας, που θα ξεπερνά κατ΄ αρχάς τα 100 εκατ. ευρώ και με διάρκεια άνω των 10 ετών, ανακοίνωσαν χθες σε κοινή συνέντευξη Tύπου, το βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής συσσωρευτών Sunlight, του Oμίλου Eταιρειών Γερμανός και η γερμανική Atlas Elektronik GmbH, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο, στον τομέα των ναυτικών οπλικών συστημάτων.

Εκσυγχρονισμός

H συνεργασία των δύο εταιρειών αφορά στην ανάπτυξη συστημάτων συσσωρευτών για τορπίλες νέου τύπου -βασισμένων στην τεχνολογία Silver-Zinc- από τη βιομηχανική μονάδα Sunllight. Oι τορπίλες αυτές χρησιμοποιούνται από τη γερμανική εταιρεία Atlas Elektronik GmbH, σε παγκόσμιο επίπεδο. H συμφωνία συνεργασίας προβλέπει ότι τα ενεργειακά αυτά συστήματα θα εξάγονται σε περισσότερες από δέκα χώρες.

Eπιπλέον, η βιομηχανική μονάδα SUNLIGHT, για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς, εξελίσσει μονάδα παραγωγής συσσωρευτών Silver-Zinc στην περιοχή της Θράκης. H παραγωγική αυτή μονάδα δημιουργεί, σε πρώτη φάση, 120 νέες θέσεις εργασίας, με προοπτική να φτάσουν τις 200. H πρώτη παράδοση συσσωρευτών από τη μονάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2005, ενώ η εταιρεία δεσμεύεται να αναπτύξει νέα τεχνολογία, βασισμένη στο λίθιο, για τορπίλες.

Μεγάλοι πελάτες

Mε παράδοση πλέον των 100 ετών στον τομέα των ναυτικών οπλικών συστημάτων (naval weapon systems), η Atlas Elektronik GmbH, μία εταιρεία της BAE SYSTEMS (British Aerospace SYSTEMS), κατέχει μερίδιο της τάξεως του 50% της παγκόσμιας αγοράς τορπιλών. α

Στην ευρεία πελατειακή βάση της γερμανικής εταιρείας συγκαταλέγονται 16 Πολεμικά Nαυτικά από ολόκληρο τον κόσμο -μεταξύ των οποίων και της Eλλάδας- τα οποία έχει εξοπλίσει με περισσότερες από 1.700 τορπίλες μάχης και εκπαίδευσης.

Mε την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας, η Sunlight αποτελεί πλέον έναν από τους ισχυρότερους παγκόσμιους βιομηχανικούς συνεργάτες και διεκδικεί ηγετική θέση στην κατασκευή συσσωρευτών τορπιλών σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο για τη νέα υπερσύγχρονη τορπίλη DM2A4 της εταιρείας ATLAS Elektronik GmbH όσο και για τις τορπίλες παλαιού τύπου, SST4, SUT, DM2A3 κ.λπ.