You are here

Τουλάχιστον 500 νέες προσλήψεις από τον ΟΤΕ

10/12/2013 08:28
Της Μαρίας Μόσχου

Σε... δεξαμενή απορρόφησης νέων που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας μετατρέπεται ο ΟΤΕ, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που η ανεργία στην χώρα μας ξεπερνά το 27%.

Ο Όμιλος ΟΤΕ προκήρυξε πάνω από 500 νέες θέσεις εργασίας με στόχο την ανανέωση του προσωπικού του με άτομα εξειδικευμένα σε προηγμένες τεχνολογίες, τα οποία θα αντικαταστήσουν αυτούς που αποχωρούν μέσα από τα νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου.

Πρόκειται για το δεύτερο «κύμα» προσλήψεων μια και ήδη πάνω από 500 άτομα έχουν προσληφθεί μέσα στο 2013 (κυρίως τεχνικοί) ενώ το 2014 θα ακολουθήσει και νέα προκήρυξη για προσλήψεις, ο αριθμός των οποίων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των πρόωρα συνταξιοδοτούμενων και μπορεί να αγγίξει και πάλι τα 500 άτομα. Σημειώνεται ότι αρχικά είχε προβλεφθεί στη νέα εθελουσία του ΟΤΕ να αποχωρήσουν περίπου 1.100 άτομα με κόστος 190 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, με την διοίκηση του ΟΤΕ να εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τον προϋπολογισμό ώστε να αποχωρήσουν περισσότερα άτομα.

Ο ΟΤΕ προκηρύσσει θέσεις για τεχνικούς πεδίου, μηχανικούς, πωλητές καταστημάτων και εταιρικούς πωλητές. Προθεσμία υποβολής βιογραφικών έχει οριστεί η Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013. Ειδικά οι αγγελίες που ανακοινώθηκαν για τεχνικούς πεδίου αφορούν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις εργασίας για επιπλέον περιοχές.

«Η εταιρεία προχωράει σε προσλήψεις και δίνει ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους ανθρώπους σε συνέχεια των προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης που ανακοίνωσε πρόσφατα και τα οποία είναι σε εξέλιξη. Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων που θα πραγματοποιηθούν θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των αποχωρήσεων μέσω των προγραμμάτων εθελουσίας.

Οι προσλήψεις των νέων υπαλλήλων, που θα επιλεγούν, θα πραγματοποιούνται σταδιακά από τις αρχές του νέου έτους», αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον ΟΤΕ.

Ο Οργανισμός έχει προχωρήσει σε 3 προκηρύξεις:

1. H πρώτη αφορά πωλητές καταστημάτων οι οποίοι θα προσληφθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Ως απαραίτητα προσόντα και ικανότητες αναφέρονται το απολυτήριο λυκείου, η γνώση της αγγλικής γλώσσας (επιπέδου τουλάχιστον First Certificate in English), η καλή γνώση υπολογιστικών συστημάτων και οι εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

2. Η δεύτερη προκήρυξη αφορά του Τεχνικούς Πεδίου. Απαραίτητα προσόντα και ικανότητες είναι: Πτυχίο ΙΕΚ ή ΤΕΙ (Τηλεπικοινωνίες, Πληροφορική και άλλες συναφείς ειδικότητες), καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, καλή γνώση υπολογιστικών συστημάτων, άδεια οδήγησης αυτοκινήτου και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Οι περιοχές που περιλαμβάνονται είναι στους νομούς Αττικής και Σαλαμίνα, Δράμας, Τρικάλων, Εύβοιας, Θεσπρωτίας, Χαλκιδικής, Καβάλας, Κέρκυρας, Σερρών, Μαγνησίας και Β. Σποράδων, Πιερρίας Αρτας, -Ύδρα, Πόρος, Λέσβος και Λήμνος. Οι τεχνικοί που θα προσληφθούν θα παρακολουθήσουν ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Για τον σκοπό αυτό, έχουν κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της OTEAcademy ειδικά σχεδιασμένοι χώροι προσομοίωσης του αστικού δικτύου πρόσβασης του ΟΤΕ.

3. Η τρίτη άφορα Account Managers Εταιρικών Πελατών σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Αρτα, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Πάτρα και Ρόδο. Απαραίτητα προσόντα και ικανότητες είναι: Πτυχίο Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. γνώση της αγγλικής γλώσσας, καλή γνώση υπολογιστικών συστημάτων, άδεια οδήγησης αυτοκινήτου και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις.