You are here

Τουρισμός: Αύξηση αναμένεται το 2004

20/11/2003 10:36
Αν και οι προοπτικές για την αύξηση του τουρισμού στην Αθήνα απέχουν από την αύξηση κατά 41,5% που γνώρισε η Βαρκελώνη την επόμενη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων το 1992, ωστόσο η τουριστική κίνηση προς την Αθήνα, αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το 2004. Αυτό επισημαίνεται σε μελέτη (ΗotelΒenchmark Survey) της Deloitte and Τouche. Τα θετικά οφέλη, σύμφωνα με τη μελέτη, θα ήταν μεγαλύτερα αν η Αθήνα είχε τις υποδομές ως συνεδριακός προορισμός και διέθετε μεγάλο συνεδριακό κέντρο.

Για την ξενοδοχειακή υποδομή επισημαίνεται ότι υπάρχει απουσία ποιοτικών μονάδων και παρά την άρση του κορεσμού στην Αττική δεν υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον παρά μόνο στις ανακαινίσεις των ξενοδοχείων με κορυφαίες του Ηilton και της Μ. Βρετανίας. Εξαιτίας της απουσίας αυτής οι ανάγκες για κλίνες το 2004 θα καλυφθούν από ιδιωτικά σπίτια, από ξενοδοχεία γειτονικών νομών και κρουαζιερόπλοια.

Το 2002 η απόδοση των ξενοδοχείων αυξήθηκε κατά 5% σε σχέση με το 2001, ωστόσο το 2003 και με την επανεμφάνιση στην αγορά του Ηilton και της Μεγάλης Βρετανίας, η μείωση της απόδοσης των ξενοδοχείων είναι ιδιαίτερα αισθητή.