You are here

Τουρισμός: Ευκαιρία για επενδύσεις το 2004

17/12/2003 10:48
Το 2004 θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ευκαιρία επένδυσης και όχι σαν μοχλός μεγιστοποίησης κερδών.

Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στην τελευταία συνάντηση για το 2003 του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου με τους δημοσιογράφους.

Ο κ. Σ. Ανδρεάδης εμφανίστηκε ανήσυχος για το ενδεχόμενο να εμφανιστούν φαινόμενα κερδοσκοπίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων αναφέροντας ότι αστυνομικά μέτρα δεν θα είναι ικανά να τα αποτρέψουν, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

Στο κατώφλι της κρίσιμης ολυμπιακής χρονιάς, υπογράμμισε ο κ. Σ. Ανδρεάδης, θα πρέπει στο σύνολό του, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας να καταβάλει προσπάθειες για την αναστροφή της σημερινής εικόνας. Κατά τον κ. Σ. Ανδρεάδη το 2003 ήταν η τρίτη συνεχής χρονιά στασιμότητας του ελληνικού τουρισμού.

Το «ευχάριστο» στοιχείο της χθεσινής συνάντησης ήλθε από το «μέτωπο» της κοινής εκπροσώπησης του κλάδου, με την εγγραφή στο ΣΕΤΕ των ενώσεων που εκπροσωπούν: Τον κλάδο των τουριστικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), της ΣΕΕΔΔΕ, του κλάδου των γιώτινγκ (ΕΠΕΣΤ), της ΕΕΑΕ, του κλάδου ενοικίασης αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ) και του ΣΕΟΕΣ.

Οι πρόεδροι της ΗΑΤΤΑ κ. Γ. Ευαγγέλου και του ΣΕΕΔΔΕ, κ. Σ. Πολυκράτης, επισήμαναν ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η συσπείρωση όλων των φορέων του κλάδου, με στόχο τη δημιουργία μιας κοινής και ισχυρής έκφρασης των επιχειρηματιών όλου του τουριστικού κλάδου, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά στην επίλυση κρίσιμων προβλημάτων του ελληνικού τουρισμού.