You are here

Τους Τσίπρα και Ζάεφ συνεχάρη η Μέρκελ από το βήμα της Διάσκεψης του Μονάχου

16/02/2019 17:39

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μιλώντας σήμερα στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, αναφέρθηκε στην Συμφωνία των Πρεσπών και συνεχάρη τους δύο πρωταγωνιστές της –όπως σημείωσε- Τσίπρα και Ζάεφ.

Ειδικότερα, στην αναφορά της για την  χρησιμότητα του ΝΑΤΟ ως «άγκυρα σταθερότητας σε ταραγμένους καιρούς», επισήμανε πως το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ «είναι ακόμη πολύ ελκυστική συμμαχία υπήρξε ξεκάθαρο τους τελευταίους μήνες, όταν προσπαθούσαμε να λύσουμε το ζήτημα του εάν η Βόρεια Μακεδονία - όπως μπορούμε τώρα όλοι να την αποκαλούμε -θα μπορούσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ».

 Και η Γερμανίδα Καγκελάριος συμπλήρωσε : «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους δύο πρωταγωνιστές τον Πρωθυπουργό Ζάεφ από την Βόρεια Μακεδονία και τον Πρωθυπουργό Τσίπρα από την Ελλάδα για το θάρρος που επέδειξαν. Απόψε θα τιμηθούν με το βραβείο Κλάιστ και πιστεύω ότι είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για όλες εκείνες τις διαμάχες στις οποίες δεν έχουμε ακόμη βρει λύση. Αν επιδείξεις το απαραίτητο θάρρος, μπορείς να βρεις λύσεις. Είχα στο μεταξύ παραιτηθεί από την προσπάθεια να βρω διαφορετικούς συνδυασμούς για το όνομα, διότι νόμιζα ότι δεν είχε νόημα και τώρα τελικά βρέθηκε λύση, για αυτό δίνω τα θερμά μου συγχαρητήρια».