You are here

Τράπεζα Πειραιώς: 3 νέες τιτλοποιήσεις δανείων 3,45 δισ. ευρώ

18/08/2009 11:36
Τρεις νέες τιτλοποιήσεις δανείων ύψους 3,45 δις ευρώ με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 5,07 δις ευρώ ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

"Οι τίτλοι με διαβάθμιση AAA και των 3 τιτλοποιήσεων είναι αποδεκτοί για αναχρηματοδότηση από την ΕΚΤ", είπε η Πειραιώς.

Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς ολοκλήρωσε επιτυχώς τρεις νέες τιτλοποιήσεις δανείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3156/2003, συνολικού ύψους €3.450 εκατ., ενισχύοντας περαιτέρω το απόθεμα ρευστότητας που ήδη διαθέτει. Σημειώνεται ότι στο 2ο τρίμηνο του 2009 ολοκλήρωσε άλλες δύο τιτλοποιήσεις, συνολικού ύψους €1.625 εκατ., ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των τιτλοποιήσεων που έχει πραγματοποιήσει το 2009 σε €5.075 εκατ.

Ειδικότερα, οι νέες τιτλοποιήσεις έχουν ως εξής: Στις 14 Αυγούστου 2009 ολοκληρώθηκε η πρώτη τιτλοποίηση που αφορούσε δάνεια χρηματοδοτικής μίσθωσης της Πειραιώς Leasing Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Α.Ε. ύψους €540 εκατ. Η έκδοση των ομολογιών από την τιτλοποίηση πραγματοποιήθηκε από την εδρεύουσα στο Λονδίνο εταιρεία ειδικού σκοπού με την επωνυμία "GAIA Lease PLC". Διοργανωτής της έκδοσης ορίσθηκε η UBS Investment Bank. Σημειώνεται ότι το 51% του τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου αξιολογήθηκε με «Αaa» από τον οίκο Moody's.

Την ίδια ημερομηνία, ολοκληρώθηκε η δεύτερη τιτλοποίηση καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών της Τράπεζας ύψους €558 εκατ. Η έκδοση των ομολογιών από την τιτλοποίηση αυτήν πραγματοποιήθηκε από την εδρεύουσα στο Λονδίνο εταιρεία ειδικού σκοπού με την επωνυμία "PRAXIS II Finance PLC". Διοργανωτής της έκδοσης ορίσθηκε η Morgan Stanley and Co. International PLC. Το 68% των εκδοθέντων τίτλων αξιολογήθηκε με «Αaa» από τον οίκο Moody's.

Τέλος, στις 17 Αυγούστου 2009 ολοκληρώθηκε η τρίτη τιτλοποίηση επιχειρηματικών δανείων της Τράπεζας ύψους €2.352 εκατ. Η έκδοση των ομολογιών από την τιτλοποίηση πραγματοποιήθηκε από την εδρεύουσα στο Λονδίνο εταιρεία ειδικού σκοπού με την επωνυμία «AXIA III Finance PLC». Διοργανωτής της έκδοσης ορίσθηκε η Citigroup Global Markets Limited. Το 71% των εκδοθέντων τίτλων αξιολογήθηκε με «Αaa» από τον οίκο Moody's.

Οι τίτλοι με διαβάθμιση AAA και των 3 τιτλοποιήσεων είναι αποδεκτοί για αναχρηματοδότηση από την ΕΚΤ.