You are here

Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση κεφαλαίου €400 εκ.

15/12/2011 07:46
Σε περαιτέρω ισχυροποίηση του ισολογισμού της προχωρεί η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. ευρώ, με έκδοση προνομιούχων χωρίς ψήφο μετοχών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου που ψηφίστηκε επί υπουργίας κ. Γ. Αλογοσκούφη και αφορούσε τη στήριξη της Οικονομίας (Ν.3723/2008).

Στόχος της κίνησης αυτής είναι η θωράκιση της τράπεζας έναντι της κρίσης και των κεφαλαιακών απαιτήσεων που θα προκύψουν από το πρόγραμμα εθελοντικής συμμετοχής ανταλλαγής ομολόγων και από τη διαγνωστική έρευνα της BlackRock.

Έκτακτη Γ.Σ

Την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να ζητηθεί έγκριση από τους μετόχους. Το μόνο θέμα της ημερήσιας διάταξης έχει ως εξής: «Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι ποσού 400.000.000 ευρώ, με έκδοση προνομιούχων χωρίς ψήφο μετοχών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ του ελληνικού δημοσίου, με εισφορά σε είδος σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3723/2008 «για την ενίσχυση της ρευστότητας της Οικονομίας και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης» και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο. Αντίστοιχη τροποποίηση των άρθρων 5 & 27 του καταστατικού της τράπεζας (περί μετοχικού κεφαλαίου και ιστορικής εξέλιξης αυτού). Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας, θα πραγματοποιηθεί Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 28η Δεκεμβρίου 2011.

Ελένη Κομίνη