You are here

Τράπεζα Πειραιώς: Κέρδη €298 εκ.

31/05/2012 08:55
Στα 298 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά αποτελέσματα του α' τριμήνου του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς μετά την αναγνώριση του υπολοίπου αναβαλλόμενου φόρου εσόδου που σχετίζεται με το PSI.

Η εθελοντική συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στη διαγραφή μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους δημιούργησε τις προϋποθέσεις καλύτερης αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας τόνισε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας σημειώνοντας ότι οι τράπεζες εξ αυτού του λόγου υπέστησαν πολύ σοβαρές κεφαλαιακές απώλειες.

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς με την καταβολή των 4,7 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώνεται το Μάρτιο του 2012 στο 9% (pro forma). Tα καθαρά λειτουργικά έσοδα του α' τριμήνου του ομίλου σημείωσαν ετήσια άνοδο 4% ενώ τα λειτουργικά έξοδα υποχώρησαν κατά 8% ετησίως ή 11% σε συγκρίσιμη βάση διαμορφώνοντας τα προ προβλέψεων αποτελέσματα σε 217 εκατ. ευρώ βελτιωμένα κατά 18%. Το έξοδο προβλέψεων δανείων και λοιπών απαιτήσεων το α' τρίμηνο αυξήθηκε κατά 78% σε ετήσια βάση στα 296 εκατ. ευρώ λόγω της περαιτέρω επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών στη χώρα διαμορφώνοντας τα προ φόρων αποτελέσματα σε ζημία 80 εκατ. ευρώ.

Οι καταθέσεις διαμορφώθηκα σε 20,9 δισ. ευρώ σημειώνοντας πτώση 5% από την αρχή του έτους με την υποχώρηση των εγχωρίων καταθέσεων με ρυθμό 6%.