You are here

Τράπεζα Πειραιώς Συνεργασία στην παροχή υπηρεσιών με την BNP

03/07/2009 09:31
Στρατηγική συμφωνία συ­νεργασίας στον τομέα παροχής υπηρεσιών Wealth Managemnt ανακοίνωσαν η Τράπεζα Πειραιώς και η γαλλική BNP Wealth Management σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η διαχείριση κεφαλαίων βρίσκεται στην «αιχμή του δόρατος» της παγκόσμιας αγοράς.

Οι διοικήσεις των δύο τραπεζών στοχεύουν «στη δημιουργία ενός δυναμικού οχήματος στις αναπτυσσόμενες αγορές όπου έχει παρουσία ο όμιλος Τράπεζας Πειραιώς, ενδυναμώνοντας το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα στη διεθνή εξυπηρέτηση των πελατών τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η συμφωνία των δύο τραπεζών αφορά όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Τράπεζα Πειραιώς και τελεί υπό την έγκριση των εποπτικών αρχών. Από την πλευρά της, η Τράπεζα Πειραιώς στοχεύει στην αξιοποίηση της διεθνούς τεχνογνωσίας, ενώ η BNP Paribas μέσω της συνεργασίας θα διεισδύσει σε αγορές που δεν έχει αναπτύξει σημαντική παρουσία.

«Η συμμαχία θα δημιουργήσει ένα μοναδικό συνδυασμό ισχυρής εξειδίκευσης στην Ελλάδα και διεθνούς τεχνογνωσίας, επιτρέποντας στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε λύσεις Wealth Manage­ment διεθνούς επιπέδου, και σε ένα πλήρες πλέγμα προσφερομένων προϊόντων και υπηρεσιών τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό», σημειώνεται στην ανακοίνωση των δύο τραπεζών.

Διαχείριση

Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 εκτιμάται από τις διοικήσεις των δύο διοικήσεων ότι θα ξεκινήσει η συνεργασία των δύο τραπεζών στον τομέα διαχείρισης κεφαλαίων. Η υλοποίηση του σχεδίου περιλαμβάνει τη σύσταση δύο νέων joint ventures επενδυτικών υπηρεσιών, από τα οποία το ένα στην Ελλάδα και το άλλο στην Ελβετία.

«Στην Ελλάδα, το joint venture θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες υψηλής αξίας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τη διάρθρωση ενός διεθνούς ηγετικού οργανισμού στο wealth manage­ment, όπως είναι η BNP Paribas Wealth Management, και την ισχυρή τοπική παρουσία της Τράπεζας Πειραιώς στη λιανική τραπεζική», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των δύο τραπεζών.

Στην Ελβετία το joint venture θα απευθύνεται στις διεθνείς ανάγκες wealth management των πελατών τόσο της Ελλάδας καθώς και των υπόλοιπων χωρών δραστηριοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς. Η BNP Paribas Wealth Management είναι θυγατρική της BNP Paribas και αποτελεί τμήμα του ομώνυμου επιχειρηματικού τομέα BNP Paribas Wealth Management.

Ο όμιλος Τράπεζας Πειραιώς έχει δίκτυο 902 καταστημάτων (358 στην Ελλάδα και 544 στο εξωτερικό), 13.935 άτομα προσωπικό και 54 δισ. ευρώ ενεργητικό στο τέλος Μαρτίου 2009.