You are here

Τσακαλώτος: Χρειάζεται παρέμβαση στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο για αποφυγή χρεοκοπίας

28/05/2015 19:36
Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ συνεχίζονται στην Αθήνα οι εκτιμήσεις κυβερνητικών παραγόντων ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδες, δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν ότι λόγω της σκληρής στάσης που τηρεί στις διαπραγματεύσεις το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η σύγκλιση των δύο πλευρών θα πρέπει να γίνει σε πολιτικό επίπεδο.

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια παρέμβαση στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη για να αποσοβήσει μια χρεοκοπία», αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος, διευκρινίζοντας ότι οι δύο πλευρές πλησιάζουν η μία την άλλη, όμως η τελική συμφωνία θα πρέπει να γίνει μεταξύ πολιτικών προσωπικοτήτων.

«Οι δύο πλευρές ποτέ δεν θα συγκλίνουν πλήρως, όμως η γενική εντύπωση είναι ότι συγκλίνουν», τόνισε. «Υπάρχει τώρα μια εύλογη πιθανότητα, η όποια σύγκλιση εξακολουθεί να πρέπει να γίνει μετά το Brussels Group, να γίνει σ` ένα υψηλότερο επίπεδο, στο οποίο πολιτικοί θα κληθούν για την τελική συναλλαγή και θα γεφυρώσουν το κενό».

Αναφερόμενος στη στάση την οποία, όπως είπε, επιδεικνύει το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις, εμποδίζοντας την πρόοδο σε αυτές, ο αρμόδιος για Διεθνείς Οικονομικές Υποθέσεις αναπληρωτής Υπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «το Ταμείο είναι πολύ, πολύ σκληρό σε όλα τα θέματα και δεν συμμετέχει πραγματικά σε μια συζήτηση».