You are here

Τσαβούσογλου: Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από το νησί Ανθρωποφάγος

16/04/2018 16:03

Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη νησίδα Ανθρωποφάγος χθες το βράδυ, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσθέτοντας ότι η 'κακομαθημένη', όπως είπε, συμπεριφορά του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας δεν πρέπει να μετατραπεί σε σοβαρό πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών.

Σε συνέντευξη τύπου με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ κ. Στόντελμπεργκ, ο Τσαβούσογλου είπε “αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα έκανε κάποια βήματα έντασης στα Ίμια” και πρόσθεσε: “Μην κάνετε επικίνδυνα βήματα, μπορεί να γίνει ατύχημα ή μπορεί να γίνει ατύχημα που δεν μπορεί να ελέγξει ο στρατός μας, εμείς το λέμε κάθε φορά. Δυστυχώς υπάρχει ένας Υπουργός Άμυνας, κάποιοι λένε ότι είναι καλό παιδί και κάποιοι κακομαθημένο. Το λέω επικαλούμενος τους Έλληνες. Αγαπά τον λαϊκισμό, άλλωστε γνωρίζετε ότι είναι ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος”, ανέφερε.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η 'κακομαθημένη' συμπεριφορά του Έλληνα Υπουργού Άμυνας δεν πρέπει να φτάσει σε σημείο που να χαλάσει τις σχέσεις των δύο χωρών. “Χθες το βράδυ τρεις πολίτες νομίζω πήγαν και έκαναν μια τέτοια πρωτοβουλία, οι κομάντος μας πήγαν πάλι και την πήραν. Δεν είναι πρόβλημα, πάμε ξανά και την παίρνουμε πάλι αλλά γιατί χρειάζονται αυτά; Η απέναντι πλευρά πρέπει να αποφεύγει αυτού τους είδους τα βήματα και στα καλά καθούμενα να μην κάνει βήματα που θα αυξάνουν την ένταση. Όταν τα κάνουν παίρνουν την απάντησή τους. Επομένως αυτός ο λαϊκισμός δεν ωφελεί την Ελλάδα. Εμείς ως δύο χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να επικεντρωθούμε στην θετική ατζέντα. Πρέπει να προτιμήσουμε την ενίσχυση των διμερών μας προγραμμάτων”, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.