You are here

Α. Τσίπρας: Ιστορικό χρέος οι γερμανικές αποζημιώσεις

05/09/2018 18:36

Ως ιστορικό χρέος απέναντι στους Έλληνες πολίτες χαρακτήρισε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κάνδανο Χανίων, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Μιλώντας στο Δημαρχείο της πόλης, κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε το πόρισμα για τις διεκδικήσεις, το οποίο θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής για τις περαιτέρω κινήσεις μας με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Χανιά, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Τοπική Μονάδα Υγείας Χανίων, όπου υπογράμμισε την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να ενισχυθεί περαιτέρω ο τομέας της Δημόσιας Υγείας. Μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, ο κ. Τσίπρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, χαρακτήρισε τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) ως «μια θεσμική τομή για την πρωτοβάθμια φροντίδα, […] ένα στοίχημα αξιακού χαρακτήρα για μας, καθώς εδώ έρχονται κυρίως πολίτες που δεν έχουν οικονομική άνεση να επισκεφθούν ιδιωτικά ιατρεία».

Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η πρωτοβάθμια φροντίδα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για μας, είναι ένα έργο σημαντικό και θέλουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να καλύψουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών».