You are here

Τσίπρας: Υπάρχει αδράνεια στην εξωτερική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης

16/09/2019 06:47

Κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για αδράνεια στα εθνικά θέματα άσκησε, από την ΔΕΘ, ο τέως Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Είχαμε μια σταθερή θέση για το Αιγαίο και την Κύπρο. Σήμερα πιστεύω ότι η Κυβέρνηση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής μας γυρνά στο δόγμα της αδράνειας και της σιωπής», υποστήριξε ο τέως Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει διάθεση για μια ενεργητική πολιτική και στάση απέναντι στην Άγκυρα. 

«Δεν ακολουθεί μια πολιτική με πυξίδα», είπε σημειώνοντας, παράλληλα, ότι τα τουρκικά γεωτρύπανα στην θάλασσα της Κύπρου άρχισαν να δουλεύουν με την παρούσα Κυβέρνηση. «Δώσαμε μάχη τότε στην ΕΕ να υπάρξουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τη δράση της εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Σήμερα υπάρχει μια αδράνεια στην εξωτερική πολιτική. Ελπίζω σύντονα να μας ενημερώσουν για την πολιτική τους στα ελληνοτουρκικά», κατέληξε. 

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε περήφανος για την υπογραφή της, λέγοντας ότι θα μείνει στην ιστορία και υπογράμμισε ότι δεν οπισθοχώρησε μπροστά στα προφανές πολιτικό κόστος. 

Τόνισε ότι με τη συμφωνία λύθηκε ένας γόρδιος δεσμός στην εξωτερική πολιτική, μπήκαν οι βάσεις για την ειρήνη και καλή γειτονία και κερδίσαμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

ΚΥΠΕ