You are here

TT: Τα 4 σημεία της ιδιωτικοποίησης

24/10/2003 13:16
Με τέσσερις όρους που θα περιέχονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού προτίθεται η κυβέρνηση να διαθέσει ποσοστό 35% έως 40% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αφού μειώσει το μετοχικό κεφάλαιό του. Οι όροι του διαγωνισμού, ο οποίος θα προκηρυχθεί πιθανώς την ερχόμενη εβδομάδα, δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη και είναι οι εξής:

-To TT θα διατηρήσει την αυτονομία του, δηλαδή δεν θα είναι δυνατή η συγχώνευση με τον αγοραστή, τουλάχιστον για 5 χρόνια, με δυνατότητα περαιτέρω παράτασης.

-Σύμφωνα με τον υπουργό, η άσκηση του management μετά την αγορά, θα είναι «κοινής αποδοχής».

-Η σύμβαση θα προβλέπει την εισαγωγή επιπλέον ποσοστού 10% με 15% του ΤΤ στο ΧΑ με έναρξη της διαδικασίας μετά την αποκρατικοποίηση. Πάντως ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι η εισαγωγή στην κεφαλαιαγορά απαιτεί ακόμη αρκετή επεξεργασία.

-Διασφάλιση και αναβάθμιση των εργαζομένων, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο και τη διάθεση μέρους των μετοχών 2% στα ασφαλιστικά ταμεία τους και 1% στους ίδιους.

Μέχρι την υπογραφή της σύμβασης, το Δημόσιο θα προχωρήσει σε μείωση μετοχικού κεφαλαίου ώστε να διαγράψει τα ομόλογα που κατέχει το ΤΤ και να απομείωση την αξία του.