You are here

Οι προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας είναι καλές

12/05/2021 14:25

Οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι σε γενικές γραμμές καλές, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας σε σημαντικούς τομείς, όπως ο τουρισμός, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος επί των οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι, ερωτηθείς σχετικά κατά την παρουσίαση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων που εκπόνησε η γενική διεύθυνση οικονομικών της Κομισιόν.

Ο Επίτροπος ανέγνωσε τα ευρήματα του σχετικού κεφαλαίου για την Ελλάδα καταγράφοντας ότι "η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 4,1% το 2021 και 6% το 2022" και σημείωσε ότι "αυτό είναι σημαντικό για μία χώρα για την οποία οι επιπτώσεις από τις δυσκολίες διεθνώς στον τομέα του τουρισμού, είναι ιδιαίτερα αισθητές".

Ο Πάολο Τζεντιλόνι εξέφρασε την ελπίδα όπως "οι επιπτώσεις στον τομέα του τουρισμού μειωθούν σημαντικά το επόμενο διάστημα, με μια πολύ καλύτερη τουριστική σεζόν", η οποία θα είναι μικρότερη, αλλά δεν θα ακυρωθεί εντελώς.

Ο Επίτροπος εξήγησε αναλυτικά ότι "από αυτήν την άποψη οι προβλέψεις της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία είναι καλές, αν και λίγο χαμηλότερες σε σχέση με αυτές των ελληνικών Αρχών, λόγω της μεγάλης βαρύτητας που δώσαμε στις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας το πρώτο τρίμηνο του 2021".

Κατέγραψε τέλος ότι  "η γενική ρήτρα διαφυγής του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ισχύει και για τους στόχους του ελληνικού προγράμματος και πρόσθεσε ότι ξεκινάει μια σημαντική περίοδος δραστηριότητας για την Ελλάδα για την ανάκαμψη της οικονομίας της".

ΚΥΠΕ