You are here

UBS:Θετική για εταιρίες κινητής, επιφυλακτική για ΟΤΕ

16/07/2003 13:53
Θετική εμφανίζεται σε έκθεση της με ημερομηνία 14 Ιουλίου η UBS για τις ελληνικές εταιριές κινητής τηλεφωνίας, ενώ εκφράζει την επιφυλακτικότητα της για τον ΟΤΕ.

Ειδικότερα, ο διεθνής επενδυτικός οίκος στην συστήνει αγορά για τις μετοχές της Cosmote (Buy1, με τιμή στόχο 11,4 ευρώ) και της Vodafone (Βuy1, 6,7 ευρώ) ενώ διατηρεί ουδέτερη σύσταση για τον ΟΤΕ (neutral1, χωρίς τιμή στόχο).

Όσον αφορά στον Οργανισμό, σύμφωνα με την UBS, το Investor Day του ΟΤΕ δεν έπεισε και ο οργανισμός πιέζεται τόσο από τους εναλλακτικούς φορείς όσο και από τις εταιρίες κινητής, κάτι που διεφάνη και στην περίπτωση ανικανότητας του ΟΤΕ να δώσει την «καθοδήγηση (guidance)» για τα αποτελέσματα του 2003.

Προς την κατεύθυνση αυτή η εταιρεία αναθεωρεί προς τα κάτω τα κέρδη EBITDA και από 3% μείωση που εκτιμούσε για το 2003, τώρα εκτιμά μείωση 6%.

Στην αναφορά της η UBS κάνει λόγο για επιβεβαίωση της διοίκησης του ΟΤΕ για αύξηση της μηνιαίας πάγιας χρέωσης στο τέλος του έτους, ως προσπάθεια ανάσχεσης στην κάμψη των εσόδων και των κερδών.

Για την Telestet, η εταιρία αναφέρει ότι η σύσταση παραμένει σε καθεστώς εξέτασης, αλλά οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο ελβετικός οίκος θα συστήσει κάτι θετικό.

Αντίθετα με τον ΟΤΕ, οι αναλυτές της UBS, όπως φαίνεται είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την πορεία της κινητής στην Ελλάδα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική αγορά κινητής συνεχίζει να εκπλήσσει θετικά, ειδικά σε όρους τηλεφωνικής κίνησης και αριθμό πελατών».

Οι αναλυτές διαπιστώνουν ότι και οι τρεις εταιρίες συνιστούν αντικείμενο εξαγοράς των μειοψηφικών συμμετοχών τους από τις μητρικής, η Cosmote από τον ΟΤΕ, η Vodafone-Panafon από την Vodafone και η Stet Hellas από την ΤΙΜ.