You are here

Βερολίνο: Η Ελλάδα να εφαρμόσει τις συμφωνίες σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα

08/02/2019 15:12

«Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος (ΕΛΚ), Μαξ Βέμπερ, ο οποίος και δήλωσε πως θα μπορούσε να υπάρξει αναπροσαρμογή των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων της Ελλάδας σε «μια πιθανή αξιόπιστη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ «συνεργαζόμαστε πολύ στενά με την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό αποδείχθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Αθήνα. Και είμαστε σίγουροι πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών στην Ελλάδα, αυτό θα συνεχισθεί. Ισχύουν οι συμφωνίες που έχει κάνει η Ελλάδα με το Eurogroup για την πορεία των δημοσιονομικών και των  μεταρρυθμίσεων και αυτές πρέπει να εφαρμοσθούν. Παρακολουθούνται από τους Θεσμούς στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακής επιτήρησης».

Ο κ. Ζάιμπερτ είπε, τέλος, ότι «δεν έχει αλλάξει κάτι στις γερμανικές θέσεις. Ισχύουν οι συμφωνίες που έχουν γίνει μεταξύ Ελλάδας και Eurogroup».

ΚΥΠΕ