You are here

Vivartia: Εξαπολύει «επίθεση» στην εστίαση

15/05/2008 09:54
Του Δημήτρη Διαμαντίδη

«Καταιγίδα» νέων επενδύσεων εξαπολύει ο όμιλος της Vivartia με «αιχμή του δόρατος» τις αλυσίδες Flocafe, Goodys και Me Gusto, προετοιμάζοντας δύο νέα joint ventures σε ισάριθμες βαλκανικές χώρες, αλλά και επέκταση στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», για την ανάπτυξη της αλυσίδας Flocafe, η οποία απέκτησε στη Σόφια της Βουλγαρίας το πρώτο κατάστημα εκτός Ελλάδος, αναμένεται ότι θα υλοποιηθούν φέτος δύο νέες επενδυτικές συνεργασίες, τύπου joint venture σε άλλα βαλκανικά κράτη.

Την ίδια στιγμή, θεωρείται πιθανό την αλυσίδα Flocafe να «συντροφέψει» και η Goodys σε ένα από τα παραπάνω joint ventures.

Ακόμη, σε πορεία ανάπτυξης εισέρχεται ύστερα από αναμονή ετών το 3ο σήμα του ομίλου σε αυτόν τον κλάδο, ήτοι τα καταστήματα εστίασης Me Gusto, καθώς φέτος προβλέπεται το δίκτυό τους να φτάσει τα έξι σημεία πώλησης.

Ειδικότερα ξεκίνησε να λειτουργεί το κατάστημα Flocafe στη Σόφια με βάση το νέο concept, «Flocafe Lounge Bar & Restaurant», το οποίο ουσιαστικά επεκτείνει τις δυνατότητες της αλυσίδας, καθώς ενσωματώνει και ολοκληρωμένες υπηρεσίες εστίασης.

Το Flocafe της Σόφιας κατασκευάστηκε στο σημείο που στεγαζόταν το μοναδικό Goodys της βουλγαρικής πρωτεύουσας, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί.

Το πρώτο αυτό σημείο στη Βουλγαρία δεν θα είναι το μοναδικό, καθώς έχει εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο εξάπλωσης σε όλη τη γειτονική χώρα, όπου θα υπάρξει και ανταγωνισμός με «ελληνικό χρώμα», καθώς η Starbucks αναπτύσσεται σε συνεργασία με τον όμιλο Μαρινόπουλου.

Νέα σημεία

Στο πλαίσιο αυτό κατασκευάζεται και θα λειτουργήσει το φθινόπωρο το 2ο Flocafe σε Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), που κατασκευάζει η ελληνική ΕΚΟ στην εθνική οδό Φιλιππούπολης - Σόφιας.

Ακόμη Flocafe θα δημιουργηθούν σε υπό δημιουργία εμπορικά κέντρα στη Βουλγαρία (σε πόλεις όπως η Βάρνα, το Μπουργκάς κ.α.), η οποία σημειωτέον είναι η μοναδική ξένη χώρα, όπου ο όμιλος της Vivartia είναι παρών με όλους τους κλάδους δραστηριότητάς του.

Εντός της Ελλάδος φέτος θα δημιουργηθούν συνολικά 10 νέα Flocafe, από τα οποία δύο σε ισάριθμα κρουαζιερόπλοια της Easy Cruise.

Σταδιακά -και όπου μπορεί να υλοποιηθεί η σχετική υποδομή- θα προσαρμοστούν στο νέο concept, που περιέχει και πλήρη εστίαση, υφιστάμενα Flocafe από τα περίπου 80 σημεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όσον αφορά στην ανάπτυξη της αλυσίδας Me Gusto, μετά το πιλοτικό κατάστημα στην Πατησίων στην Αθήνα, λειτουργούν δύο στα ισάριθμα ΣΕΑ των Μεγάρων και φέτος θα ανοίξει τις πύλες του ένα στη Ζωγράφου, ένα στο εμπορικό κέντρο της Lamda Development στο Μαρούσι και ένα στο έτερο κέντρο της Sonae Sierra στη Λάρισα.

Η εξάπλωση του κραταιού σήματος της Goodys δρομολογείται με την είσοδο σε καινούργια ΣΕΑ στις νέες εθνικές οδούς (στην Ιόνια, στην Πελοπόννησο κ.ά.) και στα υπό κατασκευή τμήματα της ΠΑΘΕ.