You are here

Vodafone: 17/12 - 22/1/04 η δημόσια προσφορά για το υπόλοιπο της Vodafone - Panafon

12/12/2003 14:10
Από 17 Δεκεμβρίου 2003 έως 22 Ιανουαρίου 2004 θα πραγματοποιηθεί η δημόσια προσφορά της Vodafone για το υπολειπόμενο ποσοστό των μετοχών της Vodafone - Panafon, μετά την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σε σχετική ανακοίνωση προς το ΧΑ επισημαίνεται ότι ο προτείνων, δηλ. η Vodafone Plc, προσφέρεται να καταβάλει 6,18 ευρώ τοις μετρητοίς για κάθε μία μετοχή της Δημόσιας Πρότασης, ενώ, όπως τονίζεται, το προσφερόμενο Τίμημα είναι οριστικό και δεν θα αυξηθεί.

H Δημόσια Πρόταση αφορά το σύνολο των Μετοχών, τις οποίες δεν κατείχε άμεσα ή έμμεσα ο Προτείνων κατά την 1η Δεκεμβρίου 2003, δηλαδή 136.944.800 μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό 25,205% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Vodafone - Panafon.

Σημειώνεται ότι η δημόσια Πρόταση θα ισχύσει ανεξάρτητα από τον αριθμό Μετοχών της Δημόσιας Πρότασης, οι οποίες θα έχουν προσφερθούν εγκύρως μέχρι τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελάχιστος αριθμός Μετοχών της Δημόσιας Πρότασης, τις οποίες θα πρέπει να αποκτήσει ο Προτείνων προκειμένου να ισχύσει η Δημόσια Πρόταση.

Σημειώνεται ότι από τις 3 Δεκεμβρίου 2003 μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου 2003 η Vodafone Plc αγόρασε 44.317.870 μετοχές μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε τιμή που δεν ξεπέρασε τα 6,18 ευρώ ανά μετοχή.

Συνεπώς, η άμεση και έμμεση συμμετοχή της Vodafone Plc στην εταιρεία αυξήθηκε από 74,795% την 1η Δεκεμβρίου 2003 σε 82,951% την 11η Δεκεμβρίου 2003. Ο Προτείνων θα συνεχίσει να αγοράζει μετοχές μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών καθ' όλη τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής σε τιμή που δεν θα υπερβεί τα 6,18 ευρώ ανά μετοχή.

Υπό την παραδοχή ότι ο προτείνων θα κατέχει άμεσα ή έμμεσα ποσοστό ίσο προς ή μεγαλύτερο του 95% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας ως αποτέλεσμα της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων προτίθεται να επιδιώξει τη διαγραφή των Μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται επίσης, πως εφόσον η Ε.Κ. εγκρίνει τη διαγραφή των Μετοχών από το Χ.Α., ο Προτείνων θα ξεκινήσει τη διαδικασία για τη διαγραφή των συγκεντρωτικών αποθετηρίων μετοχών (global depositary shares) της Εταιρείας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν Μετοχές, από το Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου, μεριμνώντας ώστε η Εταιρεία να υποβάλει γνωστοποίηση στην Αρχή Εισαγωγών του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Listing Authority)

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο προτείνων θα καταβάλει, αντί οι Μέτοχοι που θα έχουν αποδεχθεί εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση (στο εξής οι ’Αποδεχόμενοι Μέτοχοι’), τα ανερχόμενα σε ποσοστό 0,06% δικαιώματα εκκαθάρισης, που επιβάλλονται για την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση Μετοχών της Δημόσιας Πρότασης. Συνεπώς, ο Προτείνων θα καταβάλει το σύνολο του Προσφερόμενου Τιμήματος στους Αποδεχόμενους Μετόχους.

Το αργότερο κατά την έκτη εργάσιμη ημέρα μετά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, η Alpha Τράπεζα θα καταβάλει το Προσφερόμενο Τίμημα στους Αποδεχόμενους Μετόχους με τον τρόπο που κάθε Αποδεχόμενος Μέτοχος θα έχει υποδείξει στη Δήλωση Αποδοχής.