You are here

Βρήκε στήριγμα στις τράπεζες η Σοφοκλέους

15/10/2003 16:39
Οι τράπεζες και οι τίτλοι της μέσης κεφαλαιοποίησης οδήγησαν σε θετικό κλείσιμο τη Σοφοκλέους που ακολούθησε από απόσταση την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών.

Ο Γενικός Δείκτης δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα αρχικά του κέρδη μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, καθώς η αύξηση του τζίρου στο ΧΑ συνοδεύτηκε από ρευστοποιήσεις σε τίτλους δημοσίων επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ΟΤΕ, ο οποίος ξεκίνησε ανοδικά, όμως δεν συνέχισε το ανοδικό σερί του, καταγράφοντας τελικά απώλειες της τάξης του 1,2%. Ανάλογες πιέσεις δέχθηκαν και άλλα βαριά χαρτιά, όπως η Coca Cola 3E, η μετοχή της οποίας υποχώρησε κατά 1,42% στον απόηχο της ανακοίνωσης των σχεδίων εξαγοράς της Τσακίρης από την Plias.

Ωστόσο, οι τράπεζες και αρκετοί τίτλοι της περιφέρειας αποτέλεσαν πόλο αντίστασης στις πιέσεις. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ενισχύθηκε κατά 0,79% και της Alpha Bank κατά 1,25%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.118,46 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,18%, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 112 εκατ. ευρώ περίπου.