You are here

Ξεκινά σήμερα το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

14/12/2018 17:10

Με βασικό σύνθημα «Ελλάδα μπορούμε», ξεκινά, σήμερα, το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα «Αθηνών», και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.

Κατά τη σημερινή εναρκτήρια συνεδρίαση, ομιλία θα πραγματοποιήσουν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο Πρόεδρος του Συνεδρίου Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Με δεδομένο το γεγονός ότι το 2019 αποτελεί έτος πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, το 12ο Συνέδριο έχει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ιδιαίτερη κρισιμότητα, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ενότητας και της προβολής των προγραμματικών αιχμών της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν, μέσω της διανομής σχετικού φυλλαδίου στους συνέδρους, οι δεσμεύσεις της ηγεσίας του κόμματος που αφορούν τους τομείς της στέγασης, της εργασίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος, της Υγείας και της Ασφάλειας των πολιτών, των σχέσεων κράτους-πολιτών, καθώς και της εξισορρόπησης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις προτάσεις του κόμματος για μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, για διοικητική αναδιοργάνωση και αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, καθώς και για τη δημιουργία όρων προσέλκυσης και διατήρησης των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ως σημαντική θέση της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να αναδειχθεί η βούληση στήριξης «των ασθενέστερων, χωρίς εξόντωση της μεσαίας τάξης, στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής πολιτικής», όπως σημειώνει η Πειραιώς.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οξύτατη αναμένεται να είναι και η κριτική που θα ασκηθεί στην ελληνική κυβέρνηση τόσο σε ζητήματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, όσο και στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής.

Μεταξύ των ομιλητών του Συνεδρίου θα είναι και ο υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Παράλληλα με τις κεντρικές εργασίες του συνεδρίου, θα διεξαχθεί παράλληλο πρόγραμμα θεματικών εργαστηρίων, που διοργανώνουν οι Γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας, το Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η ΟΝΝΕΔ και το Μητρώο στελεχών, σε τομείς που αφορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το φαινόμενο της «διαρροής εγκεφάλων», την εργασιακή ασφάλεια, την αντιμετώπιση των έμφυλων ανισοτήτων στην εργασία, το bullying και την οδική ασφάλεια.

ΚΥΠΕ