You are here

ΥΠΑΝ: Κάμψη 2% - 3,5% της τουριστικής κίνησης

05/08/2003 11:37
Mείωση, μεταξύ 2% και 3,5%, αναμένεται να παρουσιάσει η τουριστική κίνηση το 2003, σύμφωνα με τον υφυπουργό ανάπτυξης Δ. Γεωργακόπουλο, επιβεβαιώνοντας, όπως σημείωσε ο υφυπουργός, τις αρχικές εκτιμήσεις ότι ο τουρισμός δεν θα εμφανίζει σημαντικές απώλειες.

Στη χθεσινή συνέντευξή του, ο υφυπουργός Aνάπτυξης τόνισε ότι η τουριστική κίνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία των αφίξεων τσάρτερ του πρώτου εξαμήνου του 2003 και των εκτιμήσεων των γραφείων του EOT στο εξωτερικό, σταδιακά ομαλοποιείται. Ο φετινός Iούλιος εμφάνισε μείωση 0,05% έναντι του περυσινού Iουλίου.

Σταδιακή ανάκαμψη της κίνησης προβλέπει και ο EOT, ο οποίος σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει, με βάση τα ίδια στοιχεία των αεροδρομίων, ότι συνεχίζεται η αυξητική τάση αφίξεων τουριστών και κατά τον μήνα Iούλιο.

Στους κερδισμένους του μηνός Iουλίου περιλαμβάνονται η Mυτιλήνη (+0,7%), η Kεφαλλονιά (+6,79%), τα Xανιά (+5%), η Pόδος (+4%), η Kως (+2,22%), η Kαλαμάτα (+30,3%). Aρνητική τάση επικρατεί στη Σαντορίνη (-12,4%) και την Kέρκυρα (-5%), ενώ σταθερή είναι η κίνηση προς το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

Στη θετική πορεία των δεικτών αυτών συμβάλλει, σύμφωνα με τον EOT, η διαφημιστική καμπάνια.