You are here

ΥΠΑΝ: Υπερκέρδη άνω του 350% στα εμφιαλωμένα νερά

07/08/2003 15:49
Υπερβολικά, μεικτά κέρδη, τα οποία ξεπερνούν το 350% διαπίστωσε το υπουργείο Ανάπτυξης στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών και αναψυκτικών μετά από συντονισμένους ελέγχους τους οποίους διενήργησε στην αγορά αλλά και σε επιβατηγά πλοία που πραγματοποιούν δρομολόγια στο Αιγαίο.

Το γεγονός αυτό, καθώς και η «εναρμόνιση» σε ό,τι αφορά στον υπολογισμό της ενδεικτικής τιμής, «υποχρέωσαν» τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Κίμωνα Κουλούρη να παραπέμψει όλες τις εταιρίες εμφιάλωσης νερού στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε να διαπιστωθεί από το καθ’ ύλη αρμόδιο όργανο αν οι αναγραφόμενες ενδεικτικές τιμές των 50 και 60 λεπτών, συνιστούν άτυπο καρτέλ στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών καθώς επίσης και για το αν υφίσταται καταχρηστική εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης ή ακόμα περισσότερο συλλογική καταχρηστική εκμετάλλευση του κλάδου από τους leaders της αγοράς.

Η παραπομπή κατά τον υφυπουργό πρόκειται να γίνει κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα είναι διατυπωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε η ανεξάρτητη αρχή να μπορέσει να ερευνήσει συνολικά το θέμα.