You are here

Υπό διάλυση η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων

25/09/2018 19:34

Η διαμάχη μεταξύ των βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννη Σαρίδη και Δημήτρη Καβαδέλλα, αποτέλεσε αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με τον επικεφαλής του, Βασίλη Λεβέντη να αναμένει τη «συγγνώμη» των δύο βουλευτών.

Σημειώνεται ότι η εσωκομματική διαμάχη που έχει ξεσπάσει αφορά το επεισόδιο καταγγελίας της διοίκησης της ΔΕΘ από τον βουλευτή Δημήτρη Καβαδέλλα, ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει το εισιτήριο για την είσοδό του στον χώρο. Το συγκεκριμένο γεγονός οδήγησε τον κ. Σαρίδη στην παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για «λόγους ευθιξίας», όπως υποστήριξε ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Σαρίδης αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, όπως ανέμενε ο επικεφαλής του κόμματος Βασίλης Λεβέντης, και αποχώρησε από τα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, αφήνοντας στην κρίση του κ. Λεβέντη τη διαγραφή του ή μη.

«Ο Καβαδέλλας ζήτησε συγγνώμη για το λάθος του και μου έθεσε την παραίτησή του. Περιμένω το ίδιο και από τον κ. Σαρίδη», δήλωσε πριν τη συνεδρίαση ο κ. Λεβέντης.

Εν τω μεταξύ, ο Αριστείδης Φωκάς, που προαλειφόταν για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αποχώρησε από τη συζήτηση όταν του ζητήθηκε να πάρει μέρος στην ψηφοφορία για το αν θα κληθούν οι κ.κ. Καβαδέλλας και Σαρίδης να ζητήσουν συγγνώμη.

Ο κ. Φωκάς δήλωσε, λίγο αργότερα, στο Βεργίνα TV ότι θεωρεί τον εαυτό του ανεξάρτητο και ότι θα αύριο θα παραδώσει τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο του κόμματος και στο Προεδρείο της Βουλής. Σε αυτή την περίπτωση, η Ένωση Κεντρώων κινδυνεύει να μείνει με τέσσερις βουλευτές ενώ, σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής, μια Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να έχει το ελάχιστον πέντε.

«Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα την λύση θα την δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων», αναφέρει με ανακοίνωσή της η Ένωση.