You are here

Υποβαθμίζει τη σύσταση για τις μετοχές η Morgan Stanley

22/10/2021 13:39

Η αμερικανική Morgan Stanley υποβαθμίζει τη σύσταση, αν και διατηρεί τη θετική εικόνα που έχει για τις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος υποβαθμίζει τη σύστασή του σε «ίση απόδοση» από «υπεραπόδοση» προγενέστερα, με τη στάθμιση της εγχώριας αγοράς στον δείκτη MSCI EM (των αναδυόμενων αγορών) στο 0,18% και στον δείκτη MSCI World (χωρίς τις ΗΠΑ) στο 0,1%.

Η Morgan Stanley συνεχίζει να στηρίζει το «ελληνικό story» ως ένα ελκυστικό play με βάση τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και την κλίση ενίσχυσης του τραπεζικού δανεισμού, που ξεκινά επιτέλους, όπως υπογραμμίζει. Οι αναλυτές του οίκου εντοπίζουν, από την άλλη, καλύτερα και ευκολότερα overweights σε άλλες χώρες της περιοχής EEMEA (Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική).

Οι τράπεζες τελούν υπό διαπραγμάτευση στο υψηλότερο επίπεδο σε όρους λογιστικής αξίας (P/BV) έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών τίτλων. Επιπρόσθετα, η χώρα δεν επωφελείται από κανένα μηχανισμό μετάδοσης από τις υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, όπως η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, μέσω του υψηλότερου πληθωρισμού και των επιτοκίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη Morgan Stanley, 10 από τις 12 χώρες της περιοχής EEMEA ξεπερνούν τις επιδόσεις του MSCI EM, οι 8 ξεπερνούν την Ευρώπη (η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλότερα) και οι 6 την απόδοση που έχει καταγράψει από την αρχή του έτους ο S&P 500, «ξυπνώντας μνήμες» 2002.

Όπως επισημαίνει η Morgan Stanley, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι τελευταία φορά που καταγράφηκαν τέτοιες εξαιρετικές, ευρείας βάσης επιδόσεις από την περιοχή EEMEA ήταν πίσω στο 2002.

Πηγή: Euro2day