You are here

100% Επιχορηγημένο πρόγραμμα κατάρτισης για την ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

17/09/2020 11:32

Στις 6 Οκτωβρίου 2020 ξεκινά και πάλι το πρόγραμμα κατάρτισης για την ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ που η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) του κράτους επιχορηγεί 100% για συμμετοχή εκπροσώπων ιδιωτικών και ημι-κρατικών οργανισμών! Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει με διήμερο σεμινάριο σε ομάδα, με σχετική διεξαγωγή στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2020 στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού στη Λεμεσό μεταξύ 14:00 – 20:30 και τις δύο ημέρες. Το όλο πρόγραμμα αναλαμβάνει η εταιρεία Q NETWORK CONSULTING LTD του ομίλου παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών CYPRONETWORK σε συνεργασία με τον κο. Παναγιώτη Αλαβέρα, εκπαιδευτή του προγράμματος. Ο κος. Αλαβέρας, είναι Πολιτικός Μηχανικός, Διαπιστευμένος BIM εμπειρογνώμονας AS, Ανώτερος Σύμβουλος Καινοτομίας και Περιβάλλοντος, με εξειδίκευση και πολυετή εμπειρία στη Διαχείριση Αποβλήτων σε Κύπρο, Ελλάδα και Αυστρία.

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο σεμινάριο το οποίο αποσκοπεί βασικότερα στην εναρμόνιση με τις απαιτήσεις της Ε.Ε. για προστασία του περιβάλλοντος στα κράτη μέλη και στην εφαρμογή της σχετικής Κυπριακής Νομοθεσίας από τις επιχειρήσεις διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιπρόσθετα στοχεύει - μεταξύ άλλων – κυριότερα στην κατανόηση από τους αρμόδιους ότι στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων  θα πρέπει να υπολογίζεται όχι μόνο η τεχνική και οικονομική διάσταση αλλά και η περιβαλλοντική και η κοινωνική. Η ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας είναι από τους σημαντικότερους κλάδους – τομείς που θα συμβάλει στην πραγματοποίηση και στην ανάπτυξη της χώρας, βάσει του ότι η διαχείριση των αποβλήτων είναι δείκτης του οικονομικού και πολιτισμικού επιπέδου.

Το πρόγραμμα αφορά 12ωρη εκπαίδευση μέσω του διήμερου σεμιναρίου σε ομάδα και κατ’ ιδίαν συναντήσεις στο χώρο κάθε επιχείρησης – οργανισμού ξεχωριστά για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών διάρκειας έξι (6) ωρών από τον κο. Αλαβέρα. Στα πλαίσια παροχής του προγράμματος, η Q NETWORK CONSULTING LTD. με τον κο. Αλαβέρα, προσφέρουν επιπρόσθετα: Πιστοποιητικό παρακολούθησης και διερεύνηση χρηματοδότησης δράσεων Κυκλικής Οικονομίας.

Δεδομένης της τεράστιας σημασίας του θέματος για τη χώρα μας, η ΑνΑΔ έχει εγκρίνει το σχετικό πρόγραμμα ως Ζωτικής Σημασίας, γεγονός με το οποίο εξυπακούεται η πλήρης επιχορήγηση του (εξαιρουμένου του Φ.Π.Α., το οποίο αφού επιστρέφεται, το πραγματικό κόστος ανά συμμετοχή είναι €0). Το πρόγραμμα όχι μόνο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για κάθε συμμετέχοντα αλλά και για τους οργανισμούς που εκπροσωπούν ενώ εμπίπτει στα πλαίσια προαγωγής των σύγχρονων εξελίξεων λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ είναι το οικονομικό μοντέλο του μέλλοντος ενώ οι κύριοι στόχοι του, συνάδουν με την ευρύτερη στρατηγική του Υπουργείου για τη Διαχείριση Αποβλήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και δηλώσεις συμμετοχής: Έλενα Μιχαηλίδη, [email protected], 25690000.