You are here

1η διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου “Fast”

30/07/2021 12:28

Οι εταίροι του έργου FAST (Facilitating Accessibility in Support of Tourism) είχαν την 1η τους διακρατική συνάντηση στο Μάριμπορ της Σλοβενίας.

Η συνάντηση έγινε τη Τέταρτη 7 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Λυκείου Επισιτισμού και Τουρισμού του Μάριμπορ (Serena sola za gostinstvo in turizem Maribor).

Οι εταίροι από Σλοβενία, Αυστρία, Κύπρο, Πορτογαλία και Ελλάδα συζήτησαν τη 1η περίοδο του έργου. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν τα προκαταρτικά αποτελέσματα του πρώτου παραδοτέου που αφορά τη περιγραφή της θέσης του Διαμεσολαβητή Προσβασιμότητας Ταξιδιών (Accessible Travel Facilitator – ATF). Τα αποτελέσματα προέκυψαν από τη συλλογή πληροφοριών μέσα από συνεντεύξεις που πήραν οι εταίροι. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από κάθε χώρα, περιγράφουν τα καθήκοντα και τις εργασίες του ATF, τις γνώσεις, τις δεξιότητες (βασικές και επιθυμητές) και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του. 

Για τους επόμενους πέντε μήνες, οι εταίροι θα εργαστούν για την ανάπτυξη του 2ου παραδοτέου, που είναι ο καθορισμός των επιπέδων και των περιγραφών αυτών που αφορούν τον «Διαμεσολαβητή Προσβασιμότητας Ταξιδιών» σύμφωνα με την κλίμακα EQF.

Η επόμενη συνάντηση θα φιλοξενηθεί στο Πόρτο στις 7 -8 Σεπτεμβρίου 2021. Στόχος αυτής της συνάντησης είναι η συζήτηση της προόδου στο 2ο παραδοτέο και οι πιθανές ημερομηνίες της τρίτης συνάντησης στη Βιέννη.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Erasmus + (ΚΑ2) και συμμετέχουν εταίροι από την Σλοβενία (SŠGT Maribor, INUK), την Ελλάδα (OECON Greece), την Αυστρία (BEST), την Πορτογαλία (SPI) και την Κύπρο (ΕΤΑΠ Λευκωσίας και DekaPlus Business Services Ltd). Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.