You are here

20 χρόνια Όμιλος SFS: «Επενδύουμε2 Μαζί»

20/05/2008 11:53
Είκοσι χρόνια δυναμικής παρουσίας στα χρηματοοικονομικά πράγματα του τόπου συμπληρώνει φέτος ο Όμιλος SFS. Μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Ομίλου Χριστόδουλος Έλληνας αναφέρθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο πλαίσιο των 20χρονων, αλλά και στους επόμενους στόχους του Ομίλου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Έλληνας, στόχος του Ομίλου είναι να ενισχύσει την παρουσία του στην εγχώρια αγορά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών «με την παροχή πρωτοπόρων και καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων τόσο στους ιδιώτες πελάτες όσο και στους θεσμικούς και επιχειρήσεις». Παράλληλα, εντός του 2008 ο Όμιλος θα ενισχύσει την παρουσία του και στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και τη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Έλληνας εξήγγειλε τη δημιουργία τεσσάρων επενδυτικών ταμείων, δύο στον τομέα των ακινήτων (SFS Ledra Properties Plc) (€100 εκ.) & (SFS Balkans & Black Sea (REF) Ltd) (€50 εκ.), ενός που θα ασχοληθεί με επενδύσεις στη ναυτιλία (SFS Ocean Challenge Shipping Fund) ($200 εκ.) και ενός για επιχειρηματικά κεφάλαια (SFS Venture A Fund) (€75 εκ.).

Οι εορτασμοί για τα 20χρονα της SFS αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα με την ευκαιρία της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ομίλου, μετά τις εργασίες της οποίας θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση με κύριο ομιλητή τον κ. Markus Allenspach, Επικεφαλής του Global Fixed Income Research της Ελβετικής τράπεζας Julius Baer Co Ltd. Το θέμα της παρουσίασης θα είναι «Preserving assets throughout the credit cycle».

Ένας άλλος σημαντικός άξονας στον οποίο επενδύει ο Όμιλος μέσα από τις εκδηλώσεις για τα 20χρονά του είναι η εκπαίδευση η οποία, όπως υπέδειξε ο κ. Έλληνας, είναι εξαιρετικά σημαντική για την ανάπτυξη κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας αλλά και για τη βελτίωση της κοινωνίας.

Φέτος, ο Όμιλος θα είναι ο επίσημος χορηγός των ανοιχτών διαλέξεων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Χάρβαρντ – Κύπρου με ομιλητές καταξιωμένους καθηγητές από την Κύπρο και το εξωτερικό οι οποίοι αναπτύσσουν θέματα δημόσιας υγείας και περιβάλλοντος και αφορούν το κοινό της Κύπρου.

Επίσης, η SFS θα παραχωρήσει υποτροφία σε ένα νέο δημοσιογράφο για σπουδές σε οικονομικά θέματα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και θα θεσμοθετήσει πρόγραμμα internships στην SFS μέσα από το οποίο, φοιτητές οικονομικών και άλλων σχετικών σπουδών, θα μπορούν να εργαστούν στον Όμιλο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο Όμιλος SFS θα καθιερώσει επίσης την ετήσια απονομή δημοσιογραφικών βραβείων για τα καλύτερα χρηματοοικονομικά ρεπορτάζ.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου προβλήθηκε το εταιρικό φιλμ του Ομίλου, κεντρικό στοιχείο του οποίου είναι ο άνθρωπος. Όπως υπογράμμισε ο κ. Έλληνας, «δίνουμε έμφαση στο ανθρώπινο στοιχείο και το συγκεκριμένο φιλμ απεικονίζει ανθρώπους διαφόρων ηλικιών και κατηγοριών, οι οποίοι κάνουν τα όνειρα και τις ιδέες τους πραγματικότητα, ή καλύτερα βλέπουμε οπτικά στοιχεία που απεικονίζουν τη δύναμη των ονείρων στην επίτευξη των προσωπικών και επαγγελματικών μας στόχων».

Ο κ. Έλληνας ανέλυσε και το νέο σλόγκαν του Ομίλου «Επενδύουμε2 Μαζί», το οποίο όπως είπε, δηλώνει «την επιπρόσθετη προσπάθεια του Ομίλου SFS να υλοποιήσει τους στρατηγικούς του στόχους για το κοινό όφελος».