You are here

40 χρόνια DHL Express Κύπρου

07/12/2021 14:35
  • Σημαντικά στοιχεία και αριθμοί πίσω από την επιτυχία

Η κορυφαία εταιρεία υπηρεσιών logistics στον κόσμο, η DHL, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο. Η πρώτη εταιρεία ταχυμεταφορών στο νησί άνοιξε τα πρώτα της γραφεία το 1981 και μέσω της επιτυχημένης της πορείας έχει εξελιχθεί ως η πιο αξιόπιστη επιλογή για ταχυμεταφορές στην Κύπρο, καθώς επίσης και ένας διακεκριμένος εργοδότης επιλογής.

Η παρουσία της DHL στον παγκόσμιο χάρτη 

Η DHL Express Κύπρου συνδέει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις με περισσότερες από 220 χώρες και γεωγραφικούς προορισμούς – από τη Σιβηρία μέχρι το Χονγκ Κονγκ και τη Λατινική Αμερική. Έχοντας δικό της στόλο αεροσκαφών προωθεί το παγκόσμιο εμπόριο, διευκολύνει την επαφή των ανθρώπων και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πελατών της.

Το εργατικό δυναμικό και ο στόλος της εταιρείας 

Το εργατικό δυναμικό της DHL Express Κύπρου αποτελείται από 165 άρτια εκπαιδευμένους και προσηλωμένους ειδικούς στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη. Κατά μέσο όρο, οι διεθνείς ειδικοί της DHL Express Κύπρου εκπληρώνουν τον κύκλο 4800 αποστολών περίπου ημερησίως. Οι ειδικοί της DHL Express Κύπρου παραδίδουν με ασφάλεια τα δέματα με μηχανάκια και ειδικά διαμορφωμένα εταιρικά βαν τα οποία είναι εξοπλισμένα με ράφια για ταχύτατες και αποτελεσματικές αποστολές. Μέσω των αποστολών της, η DHL Express Κύπρου, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού για έγκαιρες και ασφαλείς μεταφορές σε ολόκληρο το νησί.  

Ταχύτατες διεθνείς μεταφορές και χρόνος παράδοσης

Το αεροσκάφος, τύπου Airbus A300, που κατέχει η DHL Express στον στόλο της, μεταφέρει 35 τόνους εμπορευμάτων και πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις, προσφέροντας έτσι ταχύτατες αερομεταφορές για τους πελάτες της στην Κύπρο. Η DHL Express Κύπρου είναι η μοναδική εταιρεία στην Κύπρο που κατέχει από τον Οκτώβριο του 2018 άδεια Εγκεκριμένου Μεταφορέα (Regulated Agent) για να διεξάγει μεταφορές μέσω αεροσκαφών, παρέχοντας ελέγχους ασφαλείας οι οποίοι είναι αποδεκτοί από τις αρμόδιες αρχές.

Φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών

Καθ’ όλη τη σαραντάχρονη πορεία της εταιρείας στο νησί, στόχος της είναι η άμεση εξυπηρέτηση σε όλο την έκταση της Κύπρου με την εγκατάσταση εκσυγχρονισμένων γραφείων. Σήμερα, η DHL Express Κύπρου, διαθέτει επτά σημεία εξυπηρέτησης κοινού  σε όλες τις πόλεις, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις logistics, ταχύτατες και ασφαλείς ταχυμεταφορές και απλοποιημένες τελωνειακές διαδικασίες ενώ ενισχύει την εξωστρέφεια της κυπριακής επιχειρηματικότητας. Επίσης, οι υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις στη Λεμεσό έκτασης 1000m2 είναι εξοπλισμένες με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και με φιλική προσέγγιση στο περιβάλλον. Το «πράσινο» κτίριο σχεδιάστηκε βάσει διεθνών προδιαγραφών και διαθέτει solar panels και λαμπτήρες LED.

Διακεκριμένος εργοδότης επιλογής στην Κύπρο και στο εξωτερικό

Η DHL Express Κύπρου επενδύει συνεχώς στο προσωπικό της, βελτιώνοντας τον χώρο εργασίας και προσφέροντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Η επιτυχία της DHL Express Κύπρου ως εργοδότης επιλογής, εναπόκειται στις πρωτοβουλίες, τα ειδικά προγράμματα και τις επενδύσεις που στοχεύουν στη δημιουργία ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, στηριζόμενο στην εμπιστοσύνη, την υπερηφάνεια και τον σεβασμό. Το προσωπικό της DHL Express Κύπρου επέδειξε επαγγελματισμό και αίσθημα υψηλής ευθύνης κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης και απαιτητικής χρονιάς λόγω της πανδημίας του Covid-19. Η καθιέρωση της DHL ως η κορυφαία και πιο αξιόπιστη επιλογή για ταχυμεταφορές στην Κύπρο, οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην αφοσίωση, στον ζήλο και στις δεξιότητες των εργαζομένων της.

Δεν αποτελεί έκπληξη η διάκριση της εταιρείας ως “Global Top Employer” για έβδομη συνεχή χρονιά, (αναγνωρισμένη πιστοποίηση σε περισσότερες από 48 χώρες) και η ανάδειξή της ως Cyprus’ Best Workplace 2021.

Εταιρική κοινωνική ευθύνη

Οι εταιρικές κοινωνικές δράσεις της DHL Express Κύπρου αποτελούν τη δέσμευση της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω της δραστηριοποίησης στα κοινωνικά δρώμενα και στη συμβολή στις ανάγκες του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, η DHL Express Kύπρου διατηρεί στενή και μακροχρόνια συνεργασία με την SUPPORTCY, Reaction και Hope for Children. Ταυτόχρονα, ακολουθεί την παγκόσμια πρωτοβουλία GO GREEΝ, που έχει στόχο να μηδενίσει το  αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα της εταιρείας έως το 2050. Η εταιρεία έχει εγκαταστήσει solar panels  στις νέες εγκαταστάσεις της  στη Λεμεσό, και  το 2022 θα αντικαταστήσει τα βαν με ηλεκτρικά οχήματα. 

Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της DHL Express Κύπρου.