You are here

ACTA: Η γρίπη Α(Η1Ν1)

03/07/2009 09:54
Καθημερινά γινόμαστε δέκτες της υπερβολικής προβολής ,της κινδυνολογίας αλλά και της παραπληροφόρησης σχετικά με την Γρίπη Α (Η1Ν1). Αποτέλεσμα τούτου είναι να τρομοκρατείται ο περισσότερος κόσμος και να αλλάζει τις συνήθειες αλλά και τον προγραμματισμό του ενόψει της Καλοκαιρινής περιόδου με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία μας.

Η συμπτωματολογία της νέας Γρίπης Α (Η1Ν1) είναι ήπιας μορφής, ελέγχεται πλήρως όπως λένε και οι ειδικοί και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας παρά μόνο για άτομα με βεβαρημένο ιατρικό μητρώο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει πανδημία για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και συνάμα να παρακολουθείται η κατάσταση έτσι ώστε αν υπάρξει μετάλλαξη του ιού στο μέλλον, να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Στην παρούσα φάση όμως, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του, η Γρίπη είναι ήπιας μορφής και οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν χωρίς την χρήση φαρμάκων ή νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου πιστεύει ότι είναι αχρείαστο να προβάλλουμε καθημερινά τον αριθμό ασθενών από την ήπια αυτή μορφή ίωσης αντί να καθησυχάζουμε τον κόσμο και να αναφέρουμε τα απλά μέτρα προφύλαξης. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι με την υπερβολική αυτή αρνητική προβολή, δυσφημίζουμε τον τόπο μας και επιφέρουμε μεγάλο πλήγμα στην ήδη τρωθείσα λόγω της οικονομικής κρίσης Τουριστική μας βιομηχανία αλλά και στην οικονομία της Κύπρου γενικότερα.

Ελπίζουμε να αντιληφθούμε όλοι το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται και να σταματήσουμε να πανικοβάλλουμε ντόπιους και ξένους.