You are here

Αφήνουμε μουστάκι και μαζί αλλάζουμε το πρόσωπο της ανδρικής υγείας

24/11/2022 11:40
  • Ένα εντυπωσιακό pop-up κουρείο έκανε και φέτος τη στάση του έξω από το Κτήριο Αμφιπόλεως  της Ελληνικής Τράπεζας 

  • Η Ελληνική Τράπεζα για άλλη μια χρονιά προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ αιματολογικές εξετάσεις PSA προς όλους τους άνδρες υπαλλήλους, άνω των 45 ετών

Για ακόμα μια χρονιά η Ελληνική Τράπεζα υποδέχεται τα μουστάκια του Movember Cyprus και στηρίζει διαχρονικά το θεσμό για την πρόληψη, τη σωστή ενημέρωση και τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη των όρχεων και της ψυχικής υγείας των ασθενών.

Το pop-up κουρείο έκανε τη στάση του, αυτή τη φορά έξω από το Κτήριο Αμφιπόλεως  της Ελληνικής Τράπεζας  την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου. Το MAN VAN με αισθητική και μουσική από τα 50’s, στάθμευσε έξω από την Ελληνική Τράπεζα και επαγγελματίες μπαρμπέρηδες ανέλαβαν να ξυρίσουν τους άντρες του προσωπικού της Τράπεζας. Μέλη του προσωπικού, παρευρέθηκαν και υποστήριξαν τον θεσμό, ενώ όλα τα έσοδα δόθηκαν για τη στήριξη του Movember Foundation. Ταυτόχρονα, γινόταν ενημέρωση για την πρόληψη και θεραπεία του αντρικού καρκίνου.

Η Ελληνική Τράπεζα, στα πλαίσια της εκστρατείας Movember Cyprus, ενθάρρυνε τα μέλη του προσωπικού να μεγαλώσουν το μουστάκι τους και να λάβουν ενεργό ρόλο στην ενημέρωση για την ανδρική υγεία, με το σύνθημα «Μαζί αλλάζουμε το πρόσωπο της ανδρικής υγείας!». Το μουστάκι αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Movember, του θεσμού που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και τη συλλογή χρημάτων για καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη.

Για ακόμη μια χρονιά, μέσα στα πλαίσια της στρατηγικής ESG της Ελληνικής Τράπεζας (Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση), προσφέρθηκαν Παγκύπρια δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις PSA προς όλους τους άνδρες υπαλλήλους, άνω των 45 ετών. Αυτή η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Movember Cyprus και τα κλινικά εργαστήρια Stephanos Pavlides Laboratory ltd, P.C.Loizou Labs Ltd και Κυριάκος Λάμπρου Labs.

«Για άλλη μια χρονιά η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει το Movember Cyprus και την εκστρατεία ενημέρωσης, για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, των όρχεων και της ψυχικής υγείας των ασθενών. Είναι ευθύνη να είμαστε κοντά σε αυτές τις δράσεις και να ανταποκρινόμαστε και να στηρίζουμε τέτοιους θεσμούς» , ανέφερε ο κ. Γιώργος Χριστοδουλίδης, Επικεφαλής Μονάδας Ανθρώπινου Δυναμικού της Ελληνικής Τράπεζας, και συμπλήρωσε, «Για αυτό το λόγο προσφέραμε και φέτος σε όλους τους άνδρες υπαλλήλους, άνω των 45 ετών, την αιματολογική εξέταση PSA, αυξάνοντας την πιθανότητα έγκαιρου εντοπισμού του καρκίνου του προστάτη, αφού τέτοιες εξετάσεις αποτελούν ασπίδα προστασίας για την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων. Αυτή η δράση εμπίπτει στα πλαίσια της στρατηγικής ESG της Ελληνικής Τράπεζας».