You are here

ΑΗΚ: Η ενέργεια που μας ενώνει

14/05/2021 12:42

Παγκόσμια Ημέρα Φωτός – 16 Μαίου 2021

Η UNESCO ανακήρυξε την 16η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Φωτός.  Είναι μια μέρα συμβολική, αφιερωμένη στις τεχνολογίες που βασίζονται στο φως και στις εφαρμογές του.  Τεχνολογίες που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και παρέχουν λύσεις σε παγκόσμιες προκλήσεις και σε πλήθος τομέων της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ένας τέτοιος τομέας που συνδέεται άμεσα με το φως και την εξοικονόμηση ενέργειας είναι και ο δημόσιος οδικός φωτισμός.  Η ΑΗΚ έχει αναλάβει το έργο της αντικατάστασης του παλαιού ενεργοβόρου οδικού φωτισμού όλων των Κοινοτήτων και των περισσοτέρων Δήμων της Κύπρου, με φωτιστικά σώματα LED νέας τεχνολογίας.  Το έργο αυτό βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης και με την ολοκλήρωση του θα εξοικονομείται ενέργεια της τάξης του 60%. 

Το Φως είναι Ενέργεια.  Ενέργεια Ζωής.  Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Φωτός τιμά η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου που, εδώ και σχεδόν 70 χρόνια, αποτελεί τον κύριο πυλώνα ενέργειας του τόπου μας.  Στο πλαίσιο αυτό η ΑΗΚ παρουσιάζει το σύγχρονο πρόσωπο της, το εύρος των δραστηριοτήτων της, με μια σύνθεση εικόνων, μουσικής και αφήγησης.  Το σχετικό βίντεο διάρκειας δυο λεπτών που έχει δημιουργηθεί, είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ www.eac.com.cy καθώς και στο επίσημο κανάλι της ΑΗΚ στο YouTube https://youtu.be/BwpWXkuEM8Q.