You are here

Αίτηση εγγραφής στην Κύπρο υπέβαλε το Charity Idols Cyprus με στόχο την ενίσχυση της φιλανθρωπικής του δράσης

03/08/2021 18:57

Με στόχο τη συνέχιση της πολύ σημαντικής φιλανθρωπικής δράσης και προσφοράς στην Κυπριακή Κοινωνία και όχι μόνο, το υπό εγγραφή σωματείο Charity Idols Cyprus, ανακοινώνει πως έχει καταθέσει την αίτηση εγγραφής του στον Έφορο Σωματείων Κύπρου.
 
Το Charity Idols Cyprus, το οποίο βρίσκεται υπό την ομπρέλα του Ελληνικού Charity Idols, είναι ένας σύλλογος ενίσχυσης άλλων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και ατόμων που έχουν ανάγκη.
 
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το Charity Idols ιδρύθηκε το 2014 στα Χανιά της Κρήτης και από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του, το Ελληνικό Σωματείο στήριζε τόσο φιλανθρωπικά ιδρύματα και σωματεία της Κύπρου όσο και μεμονωμένους ενήλικες και παιδιά που είχαν ιατρική ανάγκη, μέσω ατόμων που δρούσαν ως υπεύθυνοι στην Κύπρο.
 
Μέχρι σήμερα, η διαδικτυακή πλατφόρμα charityidols.com, έχει δημοπρατήσει διεθνώς πάνω από  4 χιλιάδες συλλεκτικά αυθεντικά αθλητικά αντικείμενα  - ως  επί το πλείστον φανέλες - προσφέροντας πέραν του ενός  εκατομμυρίου ευρώ σε φιλανθρωπίες.
 
Όλα αυτά πάντα με την βοήθεια των ποδοσφαιριστών και γενικά των αθλητών που ήταν πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν φανέλες δικές τους ή από αντιπάλους και άλλα αυθεντικά αντικείμενα για δημοπρασία, προστίθεται.

Όπως σημειώνεται, ο τρόπος λειτουργίας θα παραμείνει ακριβώς ο ίδιος, δεδομένου ότι το Charity Idols Cyprus θα χρησιμοποιεί την ίδια ιστοσελίδα με το Ελληνικό Σωματείο, με μόνη διαφορά ότι θα έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, κάτι που θα επιτρέπει ευρύτερο και ευχερέστερο πεδίο δράσης για τη στήριξη ακόμα περισσοτέρων ιδρυμάτων και ατόμων που χρήζουν βοήθειας στην Κύπρο.

Το νεοσύστατο Δ.Σ. έχει ορίσει τέσσερις ποδοσφαιριστές ως πρεσβευτές του Charity Idols Cyprus, οι οποίοι με μεγάλη χαρά δήλωσαν πρόθυμοι να βοηθήσουν με το δικό τους τρόπο. Πρόκειται για τους Γιώργος Μερκής, Σάρα Παπαδοπούλου, Krystyna Freda και Matt Derbyshire.

Το νεοσύστατο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο είναι το ακόλουθο:
Πρόεδρος: Σταύρος Κούρρης, Αντιπρόεδρος: Φώτης Φιλίππου, Γραμματέας: Δέσποινα Τεμερέα, Ταμίας: Χαράλαμπος Κούρρης, Σύμβουλοι: Λευτέρης Καμηλάρης, Κασσιανός Κούρρης, Ανδρέας Λοΐζου.

Δίπλα στο Charity Idols Cyprus είναι και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών αφού με την βοήθεια των ιδίων των ποδοσφαιριστών παραχωρούνται σχεδόν όλα τα αντικείμενα προς δημοπρασία. Παράλληλα ο ΠΑ.Σ.Π. έχει βοηθήσει το υπό εγγραφή σωματείο με τις αρχικές του διαδικασίες ενώ ο λειτουργός του Συνδέσμου, Λοΐζος Χρυσοστόμου, θα εκτελεί αφιλοκερδώς καθήκοντα Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Charity Idols Cyprus.