You are here

Το Alexandrion Foundation Cyprus τίμησε τα 100 χρόνια Ρουμανίας στη Λεβέντειο πινακοθήκη

16/11/2018 17:48

Σε μια ατμόσφαιρα που απέπνεε αίγλη και μελωδικότητα στην παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων, η Λεβέντειος Πινακοθήκη, έγινε ο χώρος όπου το Alexandrion Foundation Cyprus τίμησε τα 100 χρόνια της Ρουμανίας, απονέμοντας βραβεία σε αναγνωρισμένες προσωπικότητες της Ρουμανίας, οι οποίες διαπρέπουν και τιμούν τη χώρα καταγωγής τους, μέσω της επαγγελματικής τους καταξίωσης και τη διεθνή εμβέλεια της δουλειάς και του έργου τους.   

Το Alexandrion Foundation Cyprus, το οποίο  έκανε πέρσι την επίσημή πρώτη του παρουσίαση στην Κύπρο με την εκδήλωση που οργανώθηκε στην Πύλη Αμμοχώστου, έχει θέσει στέρεα θεμέλια για τη δράση του στο νησί και έχει ήδη εγκαινιάσει μια σχέση κοινωνικής προσφοράς και πολιτισμού.

Το Alexandrion Foundation είναι ένα ίδρυμα που ξεκίνησε το 2003 από τη Ρουμανία ως ανεξάρτητος φορέας του Alexandrion Group, του μεγαλύτερου παραγωγού αλκοολούχων ποτών της Ρουμανίας, ο οποίος συνεχίζει μια μακραίωνη παράδοση και εμπειρία με ρίζες που φθάνουν στο έτος-ορόσημο του 1789. Το Alexandrion Group εξελίσσεται διαρκώς και επεκτείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, με ενεργή παρουσία σε Ρουμανία, Κύπρο, Η.Π.Α και Βραζιλία, εντάσσοντας στα επιχειρηματικά του ενδιαφέροντα και νέους τομείς δραστηριοποίησης όπως τον κατασκευαστικό τομέα και τον τομέα του τουρισμού.

Το ίδρυμα στοχεύει στην προώθηση και την ενίσχυση των ιδεών του ανθρωπισμού με έμφαση στα πολιτιστικά δρώμενα και στον αθλητισμό. Το κοινό σημείο αναφοράς σε όλες τις δράσεις του ιδρύματος είναι η οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη φορέων, ανεξάρτητων ομάδων και οργανισμών που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την προσπάθειά του να εξελιχθεί.

Τις αρχές αυτές, όπως διατύπωσε κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Nawaf Salameh, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Alexandrion Foundation και Αlexandrion Group, καλλιεργεί και  προωθεί το ίδρυμα και στην Κύπρο, ως μια χώρα που έχει μακραίωνες επαφές με τη Ρουμανία, τόσο στο κομμάτι των εμπορικών σχέσεων, όσο και στην ανταλλαγή πολιτισμού, κουλτούρας και ιδεών.

Στους ευχαριστήριους χαιρετισμούς των βραβευθέντων (Ramona Filip, Dr Simona Mihai-Yiannaki, Dr Adriana Poenaru Spastri, Elena Lazar) κυριάρχησε η συγκίνηση για την τιμή και την αναγνώριση που συνεπάγεται με τη βράβευση εκ μέρους του ιδρύματος και της ρουμανικής κοινότητας της Κύπρου. Παράλληλα κοινό στοιχείο στις ευχαριστήριες ομιλίες υπήρξε η ανάδειξη της πρωτοβουλίας και του έργου του Alexandrion Foundation Cyprus το οποίο έθεσε ψηλά τον πήχη της προσφοράς και της κοινωνικής ευθύνης.

Κατά την απονομή των βραβείων, οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τους σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία των 100 χρόνων της Ρουμανίας και ταυτόχρονα απόλαυσαν ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα ρουμανικών παραδοσιακών χορών, το οποίο επιμελήθηκε εντέχνως η σχολή χορού Olariu Dance Academy.

Την απονομή των βραβείων ακολούθησε μια λαμπερή δεξίωση με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορα εδέσματα και ευφάνταστα κοκτέιλ από την γκάμα των ποτών που εισάγει στην Κύπρο το Alexandrion Group μέσω του επίσημου διανομέα στην Κύπρο Fereos Fourpoint Distribution Ltd.