You are here

Alpha Bank Cyprus Ltd: Ολοκληρώθηκε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Νόμισμα και Συναλλαγές

14/06/2022 11:17
  • Από το χθες στο σήμερα», στα σχολεία της Κύπρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για τη φετινή σχολική χρονιά το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νόμισμα και Συναλλαγές. Από το χθες στο σήμερα», το οποίο υλοποιείται από την Alpha Bank Cyprus Ltd, σε συνεργασία με τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank και φέρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Μία ειδικά σχεδιασμένη Μουσειοβαλίτσα «ταξίδεψε» σε 20 Γυμνάσια σε όλη την Κύπρο και παρουσίασε την ιστορία του νομίσματος και την εξέλιξη των συναλλαγών στον ελλαδικό χώρο, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, καλύπτοντας έξι ιστορικές περιόδους (Αρχαιότητα, Ρωμαϊκή Εποχή, Βυζάντιο, Οθωμανική εποχή, Νεότερο Ελληνικό Κράτος, Σήμερα). Το πρόγραμμα υλοποίησαν περισσότεροι από 100 εκπαιδευτικοί και  παρακολούθησαν πάνω από 2500 μαθητές.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, προσφέρεται δωρεάν, με όλα τα έξοδα αποστολής να καλύπτονται από την Τράπεζα, ενώ συνοδεύεται από τα κατάλληλα υλικά που προορίζονται για ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, έντυπα και ψηφιακά παιχνίδια συναλλαγής.

Στόχος του είναι να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον των παιδιών σχετικά με την εμφάνιση και εξέλιξη του νομίσματος, προσφέροντάς τους σημαντικές ιστορικές γνώσεις για τον κόσμο, τις αξίες, τα πρότυπα και τις στάσεις ζωής και κατανόηση γύρω από την έννοια των οικονομικών συναλλαγών και την ιστορική τους εξέλιξη.

Το πρόγραμμα αναμένεται να συνεχίσει και τη νέα σχολική χρονιά. Η ενίσχυση της παιδείας αποτελεί διαχρονικά μία από τις κύριες προτεραιότητες Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank Cyprus Ltd, όπου μέσα από στοχευμένα προγράμματα και ενέργειες επενδύει στο μέλλον του τόπου.